Casatiello
sponsored links
Múlt héten négy liter tejbõl készítettem sajtot, így töménytelen mennyiségû íróm maradt. Lefagyasztani nem tudom, mert tele a fagyasztó, így aztán három napja sütök. Pénteken virslis muffint készítettem kefír helyett íróval. Ma kenyeret sütöttem tej+víz helyett íróval. Utána (közben) pedig ezt a casatiellot, amit a NoSalty oldalon találtam valamelyik nap.
Hozzávalók:
kb. 5 pohár finom liszt (kicsit kevesebb)
1 csomag (7g) porélesztõ
1 pohár (2,5 dl) langyos író
1 tk só
1 ek cukor
2 nagy tojás
16 dkg vaj
sajt felkockázva (nagyjából 2 dl-nyi, de amennyi jólesik)
szalámi felkockázva, megpirítva (ízlés szerint)
Fél pohár lisztet összekevertem az élesztõvel és az íróval, majd letakarva hagytam állni egy óráig. (Közben odakészítettem a kenyeret is.) Felkockáztam a sajtot (füstölt trappista és mozzarella) és a ...