Carne-Veg sorozat: Fekete rizs saláta
sponsored links
Eszter blogját olvasva találtam rá legújabb kedvencünkre: a fekete rizsre.
A fekete rizs Kínából származik. Az õsi idõkben egyfajta afrodiziákumként tekintettek erre a rizsre, melyet a mondák szerint a földmûvesek kizárólag az uralkodónak és családjának termesztettek. Mára már a Po völgyében is termesztik Olaszországban. Nagyon ízletes, a fõzési idõ lejárta után nagyon kellemes szantálfa és friss kenyérillatot áraszt.
(stahldirekt.hu)
Két dl fekete rizst dupla mennyiségû, enyhén sós vízben 40 perc alatt megfõztem. A rizs inkább sötétlila; bár ha a fehér színnel hasonlítjuk össze, akkor inkább fekete.
Míg a fekete rizs pompás illatot árasztva fõtt, elkészítettem az öntetet.
Két közepes fej lila hagymát vékonyan felszeleteltem, majd beleforgattam málnaecet-olívaolaj-só keverékébe. Hozzáadtam ...