Carbonara--szénégetõ módra készült spagetti
sponsored links
Na, én valószínûleg nem fogok állást foglalni az eredeti elkészítési mód mellett, mert egymásnak ellentmondó, de egyenként hitelesnek tûnõ forrásokból szedtem össze a tudományomat, amivel most nem tudok mit kezdeni.
A Tv-ben láttam egy olaszországot bemutató gasztro mûsort, amelyben határozottan kijelentették, hogy ennél a tésztánál semmi keresni valója a tejszínnek!
Nincs is ezzel semmi gond, hiszen enélkül is nagyon finom, jobban érzõdnek az ízek, fõleg, ha valóban finom sonkával--húsos szalonnával -- , olívaolajjal és legalább parmezán helyett valami hasonló sajttal készítjük.
Egyszerû ízrobbanás, de csak frissen készítve élvezhetõ, mint sok más hasonló tészta étel.
Van egy nagyon szép, minõségi összeállítású, tészta ételeket bemutató --olasz fordításból --,szakácskönyvem, amiben a carbonara recept bizony tejszínnel van leírva.
Igaz, ez valószínûleg még így sem az a tocsogós fajta, mint a menzakaja. Ebben még pirított gomba is ...