Cannoli

2010-08-21

sponsored links

Már régóta szerettem volna cannolit készíteni, amit eredetileg olajban sütnek ki, de nem vagyok a zsírban sütés híve.
Mindenhova szétfröccsen, a fritõzben hivatalosan használatonként kellene cserélni az 1-2 l olajat, ráadásul még környezetvédelmi mérnökként sem tudom, hogyan kezeljem az olajat, mert hiába gyûjtöm apránként egy befõttes üvegbe, nem tudom hová lehetne vinni a szemét vagy a lefolyó helyett. És azt ugye tudjuk, hogy az egyik sem környezetkímélõ megoldás. Így hát szinte nem készítek olajban sült dolgokat.
Elkezdtem olyan recepteket felkutatni, ahol sütõt lehet olaj helyett használni, hiszen ezt a problémát már sokszor áthidaltam. Valami ostyaszerûre gondoltam, amit lapos korongként megsütõk és még melegen feltekerem.
Az eredmény szép lett, ugye? De sajnos azt is hozzá kell tennem, hogy kb. 15 darabból 2-3 lett tányérra rakható. Bár a többit is megettük.
Van valakinek, valamilyen jó feltekerhetõ ostya receptje? De egy megoldás a házi használt olaj elvitelére is érdekelne.


Folytats a blogon ... fleurdesafran.blogspot.com/2010/08/ca...

sponsored links

Keres?s