Calas ? New Orleans-i rizssütemény
sponsored links
New Orleans 20. századi népszerû reggelije akár a tied is lehet. Porcukorral, lekvárral vagy tejszínhabbal bombaként indítja be a napod.
Hozzávalók
5 dl fõtt rizs vagy tejberizs (ízesítve fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával, gyömbérrel)
10 dkg liszt
6-8 dkg cukor
2 teáskanál sütõpor
2 tojás
csipet só
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: porcukor
Fõzz tejberizst: A rizst (1 pohár) 5 dkg vajon, fehéredésig pirítsd meg. Adj hozzá 2 pohár csipet sóval ízesített vizet és fõzd benne a rizst majdnem puhára. Ha a levet felveszi és ragacsossá kezd válni adj hozzá 1 pohár tejet és a fûszereket, majd fõzd puhára.
Hagyd hûlni, közben a tojásokat a cukorral verd fel és add hozzá a kihûlt tejberizst, a sütõporral elkevert lisztet és keverd össze. A masszából egy kanál segítségével egyforma gombócokat formázz és lapítsd ki, mint a fasírtnál szoktuk.
Bõ forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.
Tálald porcukorral meghintve, kínálj mellé házi dzsemet, tejszínhabot és forró fekete teát.
Hozzávalók
5 dl fõtt rizs vagy tejberizs (ízesítve fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával, gyömbérrel)
10 dkg liszt
6-8 dkg cukor
2 teáskanál sütõpor
2 tojás
csipet só
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: porcukor
Fõzz tejberizst: A rizst (1 pohár) 5 dkg vajon, fehéredésig pirítsd meg. Adj hozzá 2 pohár csipet sóval ízesített vizet és fõzd benne a rizst majdnem puhára. Ha a levet felveszi és ragacsossá kezd válni adj hozzá 1 pohár tejet és a fûszereket, majd fõzd puhára.
Hagyd hûlni, közben a tojásokat a cukorral verd fel és add hozzá a kihûlt tejberizst, a sütõporral elkevert lisztet és keverd össze. A masszából egy kanál segítségével egyforma gombócokat formázz és lapítsd ki, mint a fasírtnál szoktuk.
Bõ forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.
Tálald porcukorral meghintve, kínálj mellé házi dzsemet, tejszínhabot és forró fekete teát.