Búzahús szalámi

2014-01-13

sponsored links

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy újragondolt változat. :-) 

Hozzávalók:

15 dkg füstölt tofu
6 ek. darált dió
2-3 ek. majoranna
1 fej fokhagyma
2-3 tk. himalaya só
1 ek. õrölt pirospaprika
1-2 tk. kömény
1-2 dl víz
Elkészítés
A száraz alapanyagokat és a villával összetört tofut egy tálba öntjük, összekeverjük. Ez után öntsük hozzá a vizet és a szójaszószt, és kezdjük el összegyúrni. Addig kell gyúrni, amikor már a sikér összehúzza az egészet, és jó kemény lesz a masszánk.
Vágjuk fel 6-8 darabba, az egyes adagokból tenyerünkkel formázzunk kis hengereket. Egyesével csavarjuk be jól sütõpapírba, úgy, hogy mindkét végén hagyjunk sütõpapírt (úgy néz majd ki, mint egy szaloncukor), és süssük közepes lángú sütõben 20-25 percig. Majd bontsuk ki a hengereket a sütõpapírból, kevés olajjal kenjük ki a tepsit, és idõnként megforgatva, további 10-15 percig süssük a szalámit. Kiváló szendvicsfeltét. 

Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2014/01/bu...

sponsored links

Keres?s