Bögrés palacsinta pite
sponsored links
Õszintén szólva elõször nem nagyon hittem ebben a sütiben, de aztán olyannyira meggyõzött, hogy együltõ helyünkben eltûntettük az összeset...:-)
Fergetegesen finom...arról pedig már nem is beszélve, hogy szó szerint 2 azaz kettõ perc alatt összedobtam...na jó, sütés nélkül, na de hát az már a sütõ dolga volt....:-)
Mindenki aszerint ízesíti, ahogyan szeretné...nutellával, fahéjas cukorral, kakaóval, lekvárral...sorolhatnám...
Hozzávalók:
Másfél bögre liszt
Másfél bögre tej
3 tojás
Csipet só
Margarin a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet a tojással és a tejjel, csipet sóval kézi habverõvel csomómentesen elkeverjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütõpapírral úgy, hogy az oldalán kb másfél cm magasságig érjen. Majd jó alaposan bekenjük margarinnal (oldalát is). Beleöntjük a palacsinta tésztát és 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük.
Percenként megrázogatjuk azért, hogy a margarin a tésztába ivódjon. Ezt egészen addig tesszük, amíg van mit rázni, azaz amíg a tészta teteje össze nem sül. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy megvárjuk, amíg szép pirosra, hólyagosra sül.
Ezután kivesszük a sütõbõl, derelyevágóval felkockázzuk és tetszés szerint ízes?tjük...ahogyan egy hagyományos palacsintát is...:-)