Bögrés palacsinta

2014-01-12

sponsored links

Általában vékony tésztájú palacsintákat  szoktam készíteni, de ma kivétel tettem.
A neten nézelõdés közben elém jött egy bejegyzés Konyhabuli oldaláról egy gyönyörû fotóval errõl a palacsintáról.
Olvasgattam nála a hozzászólásokat ahol sokan írják hogy a megadott receptbõl kb 5 db jön ki ezért érdemes rögtön duplázni.
Úgy döntöttem én nem duplázok mivel a lányom palacsinta függõ, hanem triplázok.
Jól is tettem mert ebbõl az adagból 16 db palacsintám lett.
Nagyon jó a recept , mert gyorsan -könnyen elkészíthetõ és tényleg nagyon finom.
Csak ajánlani tudom nektek is, próbáljátok ki bátran.



Hozzávalók 2 decis pohárral mérve :
3 bögre liszt 
3 bögre tej
6 tojás
6 evõkanál cukor
2 evõkanál vaníliás cukor
50 ml olaj a tésztába bár ezt saját magamtól raktam bele !
Pici olaj pluszba a palacsinta sütéséhez.

Hozzávalók a jaffás-túrós töltelékhez :
50 dkg túró
2 db tojássárgája
kb 4 evõkanál barna-cukor, ízlés szerint variálható!
2 evõkanál jó minõségû jaffa szörp
kb 10-12 db citromfû levél finomra összevágva.

Elkészítése: az összes hozzávalókat jól összekevertem.



Elkészítése :
A tojásokat ketté választottam és a fehérjét kemény habbá vertem
A sárgáját egy nagy üvegtálba raktam , erre kimértem tejet, cukrokat és egy pár percig habverõvel felvertem.
Hozzáadtam a többi hozzávalókat a lisztet és az olajat és ezzel csomómentesre kavartam a habverõ segítségével.
Végül óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjéket a masszába.
A palacsinta sütõbe egy kiskanál olajat raktam és jó forróra felmelegítettem.
Egy merõkanál segítségével kimértem a tésztát a palacsinta sütõbe és 2-3 perc alatt megsütöttem mind két oldalát a tésztának és így folytattam tovább addig míg a tésztám el nem fogyott.

Figyeljetek oda mert nagyon gyorsan sül!

Végül elkészítettem a tölteléket és betöltöttem vele a kész palacsintákat.










Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/bogres-...

sponsored links

Keres?s