Bõrös malachús lencseágyon

2011-12-30

sponsored links

Az év végi, év eleji jeles napok ételei közé tartozik a malachús és a lencse. Újév napján feltétlenül fogyasszunk mindkettõbõl, mert a lencsétõl sok pénzünk lesz, a malac pedig elõre túrva meghozza (kitúrja) szerencsénket:)
Ezúttal a lencsébõl nem fõzelék, hanem zellerrel, paradicsommal (házi paprikás-zelleres ketchuppal), fehérborral bolondított köret készült. A malachús - amelyet elõzõleg puhára fõztem - gyömbéres, csilis, fokhagymás mázban pirosodott.
Akinek kedve van ehhez a rendhagyó módon ízesített újévi ételhez, az alábbiak szerint elkészítheti.

Hozzávalók 2-3 személy részére: 1 kg bõrös malachús (jelen esetben comb), a fõzõléhez 1 közepes hagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 gerezd fokhagyma, 3-5 szem borókabogyó, 1 babérlevél, só, 10 szem bors, 1 db szárított csípõs paprika. A páchoz 1 kávéskanál gyömbérpor fél kávéskanál koriander mag, 1 kávéskanál szárított ...

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2011/12/bor...

sponsored links

Keres?s