Bóni László - DiBonis Borászat - Szabadka

2014-01-23

sponsored links

A Szerémségben az õsidõkre nyúlik vissza a borkészítés hagyománya!
?A 15. században az egyik leghíresebb borvidék a Szerémség, az egyik leghíresebb bor a szerémségi bor. Galeotto Marzio (1427-1497), Mátyás udvarának történetírója, különösen a szerémi borokat emlegeti. Antonio Bonfini (1434-1503) a királyi kertek szõlõlugasáért és a szerémi borokért lelkesedik, Vitéz János (1408-1472) ugyancsak az aranyat termõ szerémségi szõlõket dicséri."


A DiBonis borászat elsõ szõlõjét 2004. ben ültette. Mára a Szabadkai-Horgosi borvidéken összesen 45.000 szõlõtõkével rendelkezik a borászat. Habár a borvidékre inkább a fehér szõlõfajták a jellemzõek, Bóni László mégis többségében vörös szõlõfajtákat telepített. A domináns szõlõfajták a borászatban Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Kékfrankos, Vranac, Sauvignon Blanc, Muscat ottonel, Chardonnay.






Februárban a Szabadkai-Horgosi borvidékre látogatunk és egy kiváló borászt köszönthetünk

A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb a DiBonis Pincészet és borai! A birtok tulajdonos-borásza, Bóni László, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk,Fodor Sándor komponál ínyenc menüsort.
Gödöllõn, a Solierben! Ha Ön szereti a finom borokat és ételeket, és megszeretne ismerni egy elsõ osztályú pincészetet és a borvidék legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki! Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!


Február 25. kedd 19:00
DiBonis Pince borvacsora


Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezetõ, Fodor Sándor Chef  és a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ára: 9.900,- Ft

Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben!
kattintson az alábbi képre:


Folytats a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2014/01/b...

sponsored links

Keres?s