Bárányka

2010-04-04

sponsored links

Húú de jó lett! Életem elsõ báránya!
Vettem bárányt a piacon, mert húsvét van, és itt az idõ, hogy kipróbáljam. Mert még soha nem készítettem, és soha nem is ettem. Nem csináltam meg szombaton, mert így is túl sok minden volt kettõnknek, hanem vasárnap, amikor átjött kedves anyós-jelöltem. Délelõtt készítettem el a pácot, amiben nem állt túl sokáig, kb 1-1,5 órát, majd serpenyõben odapirítottam, és sütõben 80 fokon lassan kisütöttem, így nagyon puha lett!!

Pác:
  • 1 ek méz
  • 1 ek oliva olaj
  • 2 szem boróka bogyó
  • 2 szem szegfûszeg
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk kaukkfû
  • 3 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 szegfûbors
  • csipet frissen örölt fekete bors
  • csipet só
  • negyed citrom leve és héjja
  • pici gyömbér
A tepsit a bárány alatt kibéleltem hagymakarikákkal (2 db vöröshagyma felkarikázva), és leóliázva sütöttem 80 fokon kb 2 órát, majd 150 fokon fólia nélkül negyed órát. Miután kész lett és kivettem a bárányt, és a hagymákat, 2 dl fehérbort öntöttem a tepsibe, feloldottam a leragadt részeket, és szirup állagúra sûrítettem. Ezzel leöntve tálaltam.
Köretnek héjában fött újburit adtam, amit, miután megfõtt héjjastul felszeeteltem, vajon meg pirítottam, és egy csokor petrezselymet vágtam rá. Meg persze sót:)

Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/04/h...

sponsored links

Keres?s