Bárány, hús, vér, narancs

2010-04-04

sponsored links





A tavasz, az újjászületés, a Húsvét.

Úgy érzem, ezeket a gondolatokat sikerült megvalósítanom ebben a receptben.
A bárány szimbóluma egyértelmû ? ehhez különösen jól illik az elsõ tavaszi gomba: a kucsmagomba. A vérnarancs szimbolikája teszi teljessé a képet.

Ugyanakkor az összes összetevõ egyformán rusztikus hangulatú. A vérnarancs ráadásul összekapcsolja a fogást a Mediterránummal ? a Húsvét eredi helyszínével.
Szerettem ezt a receptet végig gondolni ? egyfajta felkészülés volt a Húsvétra.

Ami a technikai tényeket illeti: a bárány egy napig állt olívás - balzsam ecetes pácban, majd hat órán keresztül sült 85 fokon (fólia alatt), a legvégén 10 percig 120 fokon. A tálban (piros kalifornia paprika alapon) végig ott sült a friss kucsmagomba.


A végére elkészült a vérnarancs mártás.

Köretnek kissé darabos (rusztikus) burgonya püré került, kis zöldhagyma díszítéssel (bárha medvehagyma lehetett volna).

Különlegesen zamatos húsvéti étel készült , de a legfontosabb, hogy családom körében költhettem el ? és most megoszthatom kedves barátaimmal.

Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/04/baran...

sponsored links

Keres?s