BÚZA

2010-10-24

sponsored links

500 g búzát megõröltünk, adtunk hozzá 100 g finom lisztet, 400 ml langyos tejet, 2 evõkanál étolajat, 2 tojássárgáját, hozzákevertünk 100 ml tejbõl, egy kiskanál barnacukorból és 30 g élesztõbõl készült kovászt és hagytuk 2 órán át kelni.

Amikor megkelt, kinyújtottam, megkentem 60 g olvasztott vajjal és szórtam rá 130 g (rengeteg:) barna nádcukrot, felekertem, 2-3 cm-es csigákat vágtam, kivajazott tûzállótálba tettem, hideg sütõbe, amit 170 fokra kapcsoltam.
Amikor majdnem készen volt, 150 ml vaníliás tejjel meglocsoltam és pirosra sütöttem.

A gyerekek szerint nagyon kevés volt és sokkal finomabb, mint a fehér lisztbõl készült eredeti (Horváth Ilona-féle) darázsfészek. Persze, szerencsénk van, mert a malmot nyáron 20 euroért vettük a bolhapiacon - nem mûködött tökéletesen, Ali csinálta meg, nagyon fantasztikus lett, egészen más mindennek az íze frissen õrölve. A legolcsóbb és legkedvesebb konyhai gépem:) és hozzá szintén bolhapiacos õsrégi szépséges szitát is talátunk.

Folytats a blogon ... rongybabakonyha.blogspot.com/2010/10/...

sponsored links

Keres?s