burrito

2010-11-22

sponsored links

 Én, a bátor Vizicsibe, ma halált megvetõ bátorsággal nekiálltam életem elsõ tortillájának, mivel eldöntöttem  burrito-t fogok csinálni. Méghozzá csilis babost. Úgyám!
 Nem igazán sikerült szép kerek formára nyújtanom, hol itt szakadt, hol ott, de legkinkább olyan alakzatot vett fel, amilyent õ akart.:)
 Aztán mégiscsak kerekedett belõlük valami. Sikerült meg is tölteni, és még finom is lett, nagyon. :)

Hozzávalók a tésztához ( 12 db-hoz) : 1 bögre sima liszt, 1 börge kukoricaliszt, 1 tk só, 1 tk sütõpor, 3-4 ek olaj ( vagy másféle zsiradék), 2/3 bögre víz. A hozzávalókat összegyúrtam, majd letakarva 15 percig pihentettem. Ezt követõen 12 kisebb gombócot gyúrtam, és lisztezett deszkán igyekeztem kerek formára nyújtani, több-kevesebb sikerrel. :) Közben egy teflonserpenyõt felforrósítottam, és folyamatosan sütöttem a lepénykéket. A serpenyõbe nem kell zsiradék és addig kell sütni, amig fel nem hólyagosodik a tészta, aztán fordítani rajta és a másik odalát is megsütni. A felhasználásig, letakarva  tartottam, hogy ne száradjanak ki.
A csilis babot pedig így készítettem el. Amikor ez is elkészült, megtöltöttem a tortillákat. Aztán megpróbáltam felgöngyölni, háááát....:):) Mindenesetre a ronda, de finom kategóriában ez is indulhat bátran. :)

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2010/11/burr...

sponsored links

Keres?s