Burgonyás tokány

2010-04-14

sponsored links

Hozzávalók: 80dkg marhahús, 2 fej vöröshagyma, 20dkg kolozsvári szalonna, 1db paradicsom, 7-8db burgonya, 1db paprika, 2dl tejföl, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 1dl fanyar fehér bor, só, bors, paprika.

Elkészítése: a füstölt szalonnát felaprítjuk és a zsíron kisütjük, majd leszûrve félretesszük. A hagymát karikákra vágjuk és a szalonna zsírján, erõs tûzön kissé megpirítjuk. Ezután hozzákeverjük a darabokra felvágott húst, megfûszerezzük sóval és ízlés szerint törött borssal és paprikával, majd jól átpirítjuk. Kevés vízzel vagy húslével és a borral felengedjük, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, burgonyát, paradicsomot és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, lesütjük zsírjára és hozzáadjuk a félretett kisütött szalonnát. Meghintjük és jól belekeverjük a lisztet, majd tálalás elõtt elkeverjük a tejföllel.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s