Burgonya Bori

2014-01-09

sponsored links

Az elnevezése elég fura egy régi Fakanál újságban találtam rá.Érdemes kipróbálni mert nagyon finom ,mi most  mártogatósként ettük vacsorára, de egész biztos hogy fõzelékhez  is nagyon jó hús helyett.
                                                                               
Hozzávalók és elkészítése: 10 dkg. tehéntúrót, 10 dkg. fõtt áttört burgonyával  1 ek. tejföllel, 1 db nyers tojással 2 ek liszttel sóval és borssal ízesítve jól összekevertem.  Evõkanállal vettem a masszából  beletettem zsemlemorzsába majd hengereket formáltam belõle és forró olajban kisütöttem. (Tapasztalatból írtam le hogy mi módon formáltam  mert kicsit tapadós de amikor  elõször morzsába  tettem  és formáltam a rudakat  sokkal  könnyebb volt!) Nagyon finom !
Megjegyzés:  Már az elõzõ évben is rájöttem arra  hogy érdemes a régi receptes újságaimat  "bogarászni" mert nagyon jó kis receptekre lehet bukkanni mint most ez is!

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/01/...

sponsored links

Keres?s