Burgonya Bori
sponsored links
Az elnevezése elég fura egy régi Fakanál újságban találtam rá.Érdemes kipróbálni mert nagyon finom ,mi most mártogatósként ettük vacsorára, de egész biztos hogy fõzelékhez is nagyon jó hús helyett.
Hozzávalók és elkészítése: 10 dkg. tehéntúrót, 10 dkg. fõtt áttört burgonyával 1 ek. tejföllel, 1 db nyers tojással 2 ek liszttel sóval és borssal ízesítve jól összekevertem. Evõkanállal vettem a masszából beletettem zsemlemorzsába majd hengereket formáltam belõle és forró olajban kisütöttem. (Tapasztalatból írtam le hogy mi módon formáltam mert kicsit tapadós de amikor elõször morzsába tettem és formáltam a rudakat sokkal könnyebb volt!) Nagyon finom !
Megjegyzés: Már az elõzõ évben is rájöttem arra hogy érdemes a régi receptes újságaimat "bogarászni" mert nagyon jó kis receptekre lehet bukkanni mint most ez is!
Hozzávalók és elkészítése: 10 dkg. tehéntúrót, 10 dkg. fõtt áttört burgonyával 1 ek. tejföllel, 1 db nyers tojással 2 ek liszttel sóval és borssal ízesítve jól összekevertem. Evõkanállal vettem a masszából beletettem zsemlemorzsába majd hengereket formáltam belõle és forró olajban kisütöttem. (Tapasztalatból írtam le hogy mi módon formáltam mert kicsit tapadós de amikor elõször morzsába tettem és formáltam a rudakat sokkal könnyebb volt!) Nagyon finom !
Megjegyzés: Már az elõzõ évben is rájöttem arra hogy érdemes a régi receptes újságaimat "bogarászni" mert nagyon jó kis receptekre lehet bukkanni mint most ez is!