Bundáskenyér a sütõbõl

2014-01-25

sponsored links

Gyermekkorom egyik meghatározó étele, mivelhogy a szomszédoknál többször volt, nagyon szerettem, de amikor otthon kértem, mindig valami nagyon mást kaptam, mint amit vártam. Évekkel késõbb derült ki csak, hogy valami cukros tejbe való áztatás volt a ludas a dologban.
Miután megtanultam készíteni, újra beleszerettem, de volt vele egy - nem is olyan kicsi - probléma: olajban kell sütni. Ami büdös, mindent büdössé is tesz, ráadásul egy csomó olajat fel is vesz a kenyér is. Aztán interneten találkoztam azzal, hogy van, aki sütõben süti meg. No, most én is kipróbáltam, és jelentem: tökéletes.

5 tojást egy kis tejjel, val, borssal és vega zöldfûszerrel felvertem, majd a kenyérszeleteket ebbe tunkodtam bele (hogy jól felszívják).
A tepsibe sütõpapírt tettem, majd erre transzportáltam át a tojásos kenyereket. A sütõt 200 fokra melegítettem, és kb. 15 perc alatt meg is sültek szépen.


A sütõben sült bundáskenyér íze pontosan ugyanolyan, mint az olajban sültté, csak az égett olaj mellékíz hiányzik hozzá. Nem szárad ki, nagyon finom lesz. No és szerintem kalóriaszegényebb is. (o;

Persze Garfield kérésére még sajt is került rá, de az már csak a hab volt a tortán.

Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2014/01/bundaskenyer...

sponsored links

Keres?s