Bundás banán uzsonnára

2010-10-27

sponsored links

A hét elején elhatároztam, hogy oké, mától fogyókúra van, mert itt nem lehet úgy elmenni a pékségek és cukrászdák mellett úgy, hogy be ne térjek egy szelet csekélységre, tehát feljött egy-két kiló, de õszi szünet van, ami azt jelenti, hogy 10 napon keresztül, napi 8 órát töltök a gyerekekkel és ez annyira lehúzza az energiáimat, hogy délután muszáj édességhez nyúlnom! A mostani desszert ötlete a nõvéremtõl ered, ugyanis õ készített valamelyik nap bundás almát, de az elmondása szerint, õ rondábbat, az ízérõl viszont nem nyilatkoznék, mert az övét nem kóstoltam, d elég nehezen tudom elképzelni hogy lekörözi az én juharsziruppal nyakonöntött fahéjas bundásbanánomat! :)
A recept rendkívül egyszerû, az elkészítése pedig csupán 10percet vesz igénybe.

Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 3 ek. liszt
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 1 tk cukor
- 2-3 majdhogynem zöld banán
- fahéjas porcukor
- juharszirup
Elkészítése:
A tésztát ugyan úgy készítjük el, mint a palacsintatésztát, magyarul a tojást felverjük a cukorral, sóval, majd belekeverjük a lisztet, igyekezzünk csomómentesre! ezután pedig felöntjük a tejjel és már kész is.
A banánokat ketté vágjuk, óvatosan hogy el ne törjenek, majd belemártjuk a tésztába. A tésztából rögtön a forró olajba fektetjük a banánokat majd oldalanként fél-fél perces sütés után kivesszük és papírszalvétával leitatjuk róla az olajat. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral és ha van otthon, akkor meglocsolhatjuk egy kis juharsziruppal is... számomra ez a desszert mennyország volt! :)

Folytats a blogon ... gozgomboc.blogspot.com/2010/10/uzsi.html

sponsored links

Keres?s