Bulgursaláta
sponsored links
Hozzávalók:
20 dkg bulgur
4 dl víz
ételízesítõ (ízlés szerint)
frissen õrölt bors
só
2 ek. olivaolaj
3 db nagyobb de nem vaskos fürtös uborka (vagy egy kisebb kígyóuborka)
1 fej lilahagyma
3 db paradicsom (nekem volt benne sárga is)
2 ek. összevágott friss petrezselyemzöld
1/2 citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
A vizbe egy kávéskanál ételízesítõt szórok, majd odateszem fõni. amikor forr, beleöntöm a bulgurt, és pici lángon lefedve megpárolom. Vigyázunk, mert hamarabb elkészül mint a rizs. Ha van még egy picike nedvesség rajta, már el lehet zárni, és pár percre egy konyharuhával bebugyolálni. Utána viszont le a fedõt, mert az a cél, hogy a bulgur kihüljön. Míg hül, addig a hagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. A paradicsomot és uborkát megmosom, és mindkettõt úgy vágom fel, hogy a magházakat kiszedem. Ezek ugyanis sok nedvességet adnának hozzá a salátánkhoz, amie nincs szükségünk. Picit megsózom, majd a kihült burgurral alaposan elkeverem. Meglocsolom az olajal és a citromlével, ezekkel is átorgatom. Utolsó mozzanatként mehet rá a vágott petrezselyemlevél. Nincs más hátra, mint kicsit hagyni, hogy az ízek egymásra találjanak.
Régóta szemezgetek már a bulgurral mint alapanyaggal, s most végre eljött az idõ a kipróbálásra is. Bátran ajánlom!
20 dkg bulgur
4 dl víz
ételízesítõ (ízlés szerint)
frissen õrölt bors
só
2 ek. olivaolaj
3 db nagyobb de nem vaskos fürtös uborka (vagy egy kisebb kígyóuborka)
1 fej lilahagyma
3 db paradicsom (nekem volt benne sárga is)
2 ek. összevágott friss petrezselyemzöld
1/2 citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
A vizbe egy kávéskanál ételízesítõt szórok, majd odateszem fõni. amikor forr, beleöntöm a bulgurt, és pici lángon lefedve megpárolom. Vigyázunk, mert hamarabb elkészül mint a rizs. Ha van még egy picike nedvesség rajta, már el lehet zárni, és pár percre egy konyharuhával bebugyolálni. Utána viszont le a fedõt, mert az a cél, hogy a bulgur kihüljön. Míg hül, addig a hagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. A paradicsomot és uborkát megmosom, és mindkettõt úgy vágom fel, hogy a magházakat kiszedem. Ezek ugyanis sok nedvességet adnának hozzá a salátánkhoz, amie nincs szükségünk. Picit megsózom, majd a kihült burgurral alaposan elkeverem. Meglocsolom az olajal és a citromlével, ezekkel is átorgatom. Utolsó mozzanatként mehet rá a vágott petrezselyemlevél. Nincs más hátra, mint kicsit hagyni, hogy az ízek egymásra találjanak.
Régóta szemezgetek már a bulgurral mint alapanyaggal, s most végre eljött az idõ a kipróbálásra is. Bátran ajánlom!