Bugaci aprópecsenye

2010-10-27

sponsored links

Szerettem volna valamilyen szaftos ételt készíteni hétvégén. Rátaláltam erre a neten. Nagyon finom és kicsit különleges pörkölt!

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó /konzerv/
20 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
só, bors, bors, ételízesítõ
1 evõkanál pirospaprika

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk.
Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, ételízesítõt adunk hozzá, belenyomjuk a fokhagymát.
Addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve majdnem készre fõzzük.Hozzáadjuk a gombát és készre pároljuk. Én olyan zöldborsót használtam, ami már puha volt így csak a legvégén adtam hzzá a csirkemájjal együtt!
Rizs körettel vagy hasábkrumplival, vagy krokettal tálaljuk.

Folytats a blogon ... vikireceptjei.blogspot.com/2010/10/bu...

sponsored links

Keres?s