Budapest apr?pecsenye
sponsored links
?Im?dom a ragukat.
Sokf?le alapanyagot lehet ?sszekutyulni aszerint, hogy ?ppen mit van kedvem enni. Ki lehet bontakozni k?sz?t?s k?zben, el?re el lehet k?sz?teni az alapanyagokat ?s az utols? pillanatban ?sszedobni.
A most k?vetkez? receptet ezen az oldalon tal?ltam.
El?sz?r nem akartam sert?ssz?zet tenni bele, mert t?l j?fajta husinak tartom. De mivel pont lapult egy kisebb darab a fagyaszt?ban, felolvasztottam ?s nekiugrottam.
Nem is b?ntam meg, nagyon finom lett. S?t, m?g a finny?s gyerekeimnek is tetszett :)
?
?
Budapest apr?pecsenye
Hozz?val?k 4-6 f?re:
15 dkg f?st?lt, h?sos szalonna
50 dkg (1 kisebb) sert?ssz?z
1 k?zepes hagyma
20 dkg gomba
F?l z?ldpaprika
1 kisebb paradicsom
20 dkg csirkem?j
Zs?r
1 ek pirospaprika
S?, bors
1 nagy gerezd fokhagyma
10 dkg z?ldbors?
Kb. f?l l alapl? (vagy v?z)
?
A t?lal?shoz rizs
?
A csirkem?jat falatnyi darabokra v?gjuk, a sz?zet ?s a szalonn?t felcs?kozzuk. A gomb?t, paradicsomot, paprik?t felszeletelj?k, a hagym?t apr?ra v?gjuk.
Egy serpeny?ben egy tk zs?rt felolvasztunk, kiolvasztjuk rajta a szalonn?t, de ne teljesen p?rc?sre. Kiszedj?k, mehet a hely?re a sz?z. Nagy l?ngon k?rbepir?tjuk, ezeket is kiszedj?k. A m?jdarabk?kat alaposan megszurk?ljuk vill?val, ezeket is megkapatjuk ?s hozz?adjuk a t?bbi h?shoz pihenni, kis id?re lefedj?k.
A serpeny?t kit?r?lj?k, ism?t tesz?nk bele kev?s zs?rt. Mehet bele a hagyma, paprika, paradicsom ?s a gomba. T?bbsz?r lepir?tva, alapl?t al??nt?getve puh?ra p?roljuk. Hozz?adjuk a fokhagym?t ?s a pirospaprik?t, p?r kever?s ut?n visszatessz?k a h?sokat ?s mehet bele a bors? is. Ism?t fel?ntj?k kev?s alapl?vel ?s p?r perc alatt ?sszep?roljuk az eg?szet. V?g?l be?ll?tjuk a s?j?t ?s alaposan megborsozzuk. P?rszor ?tkeverj?k ?s t?lalhatjuk is.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!
?