Bréking - a sárgaborsó ehetõ

2010-10-29

sponsored links

Voltak perverzek, akik már alsóban is szerették a menzán. Magam részérõl ránézni sem tudtam. Egy fullasztó pép, amiben alighanem vastag rántás is volt, belefojtva meg valami gyászos, örömtelen disznópörkölt száraz húsból, esetleg a bõrön fokhagymakiválásokat okozó fasírt, vagy kolbász, utáltam, kergetni lehetett volna vele. Az egész pépesség-dolgot nem értem egyébként, a boltban láttam, hogy a sárgaborsó tulajdonképpen pici félgömbökbõl áll, ehhez képest a menzán mindig ezt a vízzel felöntött sárga agyagos homokot adták. Húszéves voltam, amikor valami kolesztárs készételkonzervében elõször láttam olyan sárgaborsófõzeléket, amiben a növényi részek nyomait fel lehetett ismerni.

Nem az én képem

  Most huszonnyolc vagyok, és tegnap fõztem magamnak sárgaborsót. Jó volt. Húsz évnyi távolságtartásnak lett vége.

 [...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... garum.blog.hu/2010/10/29/breking_a_sa...

sponsored links

Keres?s