Bryndz?s lep?ny

2022-04-16

sponsored links

 










Hozz?val?k:

2 dl tej

f?l te?skan?l krist?lycukor

2 dkg friss ?leszt?

50 dkg sima keny?rliszt

3 ev?kan?lolaj

1 toj?s

1,5 te?skan?l s?

2 db f?tt krumpli (el?z? nap h?j?ban megf?ztem, m?snap megpucoltam ?s finomra reszeltem)


Tetej?re:

25 dkg bryndza

kb. 35-40 dkg tejf?l 

?zl?s szerint hagyma (?n lil?t tettem)

pici ?r?lt  k?m?nymag (?zl?s szerint)

?zl?s szerint h?sos szalonna cs?kokra v?gva (pl. kolozsv?ri stb., helyette ?n most t?p?rty?t tettem, de a szalonn?val finomabb)

v?gott met?l?hagyma (vagy petrezselyemz?ld)


A langyos tejhez hozz?adtam a cukrot ?s belemorzsoltam az ?leszt?t, hagytam felfutni. Azut?n hozz?adtam a toj?st, beleszit?ltam a lisztet, hozz?adtam a lereszelt f?tt krumplit, s?t, olajat ?s g?ppel kidagasztottam. Ha kell,adhatunk m?g kev?s tejet, vagy lisztet hozz?, f?gg a liszt min?s?g?t?l. Letakarva hagytam kelni kb. 1 ?r?t.

A bryndz?t vill?val sz?tnyomkodtam, elkevertem a tejf?llel. Ha kell, s?zhatjuk, ?n nem s?ztam, el?g s?s volt a bryndz?t?l.

K?t r?szre osztottam a t?szt?t is  ?s a tejf?l?s-bryndz?s massz?t is, mert nem akartam nagyon vastag lep?nyt, de eredetileg egy tepsire volt ?rva a receptben. 

A t?szt?t kiny?jt?ttam tepsi m?ret?re, betettem a kiolajozott tepsibe, megkentem a bryndz?s-tejf?l?s massz?val, r?sz?rtam a t?p?rty?t (vagy cs?kokra v?gott szalonn?t), szeletekre v?gott hagym?t, met?l?hagym?t, k?m?nymagot. Hagytam kelni ism?t.

Azut?n 220  fokos el?meleg?tett s?t?be tettem, 10 perc ut?n levettem a h?fokot 190 fokra ?s tov?bb s?t?ttem, amig a sz?le sz?pen megpirult. Ugyan?gy megs?t?ttem a m?sik lep?nyt is.









Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2022/04/brynd...

sponsored links

Keres?s