Bruschetta hétfõ: lazacos-babosan
sponsored links
A háziasszonyok nagy barátja minden olyan étel, ami mellett nem kell állni, keverni, melegíteni, fõzni. A bruschetták nagy barátja pedig minden kenhetõ, fûszeres ízletes hideg zöldséges alapú holmi, amit halmozni lehet a pirított kenyér tetejére. A mai pedig még halas is. Igazi tutiság.
Sosem vettem még lazacot olajban, de a múltkor bedobtam egyet a kosaramba. A lazac frissen jó, és azt gondoltam róla, hogy az olajban eltéve ( tartósítva) nem lehet sok különbség a tonhalfilé, vagy a lazacfilé között, mert majd úszik az olajban, fûszerezve nem nagyon, vagy ugyanazzal, ugyanannyira lesznek, és hát nem tévedtem sokat. Ízben bár van némi eltérés, de nagyon hasonlít egy jobbfajta tonhalhoz, inkább a hús szerkezete, állaga az, ami jelentõsen jobb. Ez viszont nem domborodik ki ebben a receptben, mert a halat összetörjük benne.
Mindezt csak azért írtam le, mert aki szimpatizál a recepttel, az nyugodt szívvel lecserélheti a lazacot akár olajos tonhalra is. Tekintettel arra, hogy a halat villával széttörjük, szinte mindegy lesz.
A bab sós lében eltett fehér óriásbab, amit olasz elõállításból szoktam venni, szerintem az a legjobb.
Hozzávalók:
250g olajos lazacfilé ...