Brokkolis tészta

2010-05-14

sponsored links

Oszter Alexandra fõzött ilyesmit pár hete a Vacsoracsatában, csak Õ penne tésztával készítette.
A férjem azt nem annyira szereti, így inkább fusilivel csináltam.
  •  25 dkg Fusili tészta,
  • 1 üveg házi hámozott paradicsom konzerv,  
  • 2 db natúr tömlõs sajt ,  
  • 50 dkg mélyhûtött brokkoli,  
  • 1 fej vöröshagyma,  
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 5 dkg vaj,  
  • olívaolaj,
  • só,
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél,
  • 1 ág friss rozmaring,
  • darált bors
Forrósítsunk fel egy nagy lábasban fele mennyiségû olívaolajat, és fele mennyiségû vajat, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük hozzá a rozmaringlevelet majd pároljuk pár percig. Öntsük rá a felkockázott hámozott paradicsom konzervet, sózzuk, fûszerezzük darált borssal és friss bazsalikomlevéllel. Kis lángon fõzzük öt-hat percig.

A tésztát fõzzük ki sós vízben a rózsáira szedett brokkolival együtt. Vigyázzunk csak körülbelül nyolc percig fõzzük, hogy a tészta ne fõjön meg túlságosan. Ha elkészült szûrjük le.

Kenjünk ki vajjal egy nagy tûzálló sütõedényt, majd tegyük bele a brokkolis tésztát. Kanalazzunk rá a paradicsomszószt, és jól keverjük össze. Tetejére osszuk szét a krémsajtot, majd tegyük forró sütõbe, és közepes hõmérsékleten, kb 150 fokon süssük 25-30 percig.

Folytats a blogon ... snocy.blogspot.com/2010/05/brokkolis-...

sponsored links

Keres?s