Brokkolis pesto t?szt?val
sponsored links
Hozz?val?k
Elk?sz?t?s
A durum spagettit?szt?t s?s v?zben al dent?re f?zz?k. A f?z?v?zb?l f?lretesz?nk egy decit, majd lesz?rj?k a t?szt?t.
Az ol?vaolaj harmad?n ?vegesre p?roljuk az apr?tott hagym?t ?s fokhagym?t.Hozz?adjuk a brokkolit, ?s 10-15 perc alatt puh?ra p?roljuk. Picit oda is pir?thatjuk, az ?zeknek j?t fog tenni.A p?rolt z?lds?gek harmad?t k?ses apr?t?ba tessz?k. Hozz?adjuk a t?sztaf?z?vizet, a pir?tott feny?magot, a s?r?leszt?pelyhet, az apr?tott petrezselymet ?s bazsalikomot. ?zl?s szerint s?zzuk-borsozzuk (csak ezt s?zzuk, m?st eddig nem), hozz??ntj?k az ol?vaolaj marad?k?t, ?s az eg?szet kr?mesre turmixoljuk.A z?lds?gsz?szt vissza?ntj?k a p?rolt z?lds?gekre, ?s hozz?adjuk a megf?tt t?szt?t is. Alaposan ?sszekeverj?k, p?r percet ?sszemeleg?tj?k, majd t?laljuk.T?lal?skor megsz?rjuk tetsz?s szerint plusz feny?maggal, s?r?leszt?pehellyel, petrezselyemmel, bazsalikommal ?s borssal. Egy-egy facsar?snyi citroml? is mehet r?, nagyon j?l kihozza az ?zeket.
1 nagy fej feh?r hagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg brokkoli
1 dl v?z (t?sztaf?z?v?z)
50 g feny?mag (pir?tott)
2 ek ?leszt?pehely
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
s? ?zl?s szerint
fekete bors ?zl?s szerint
40 dkg spagetti t?szta (durum spagetti)
1 f?l citromb?l nyert citroml?
Elk?sz?t?s
A durum spagettit?szt?t s?s v?zben al dent?re f?zz?k. A f?z?v?zb?l f?lretesz?nk egy decit, majd lesz?rj?k a t?szt?t.
Az ol?vaolaj harmad?n ?vegesre p?roljuk az apr?tott hagym?t ?s fokhagym?t.Hozz?adjuk a brokkolit, ?s 10-15 perc alatt puh?ra p?roljuk. Picit oda is pir?thatjuk, az ?zeknek j?t fog tenni.A p?rolt z?lds?gek harmad?t k?ses apr?t?ba tessz?k. Hozz?adjuk a t?sztaf?z?vizet, a pir?tott feny?magot, a s?r?leszt?pelyhet, az apr?tott petrezselymet ?s bazsalikomot. ?zl?s szerint s?zzuk-borsozzuk (csak ezt s?zzuk, m?st eddig nem), hozz??ntj?k az ol?vaolaj marad?k?t, ?s az eg?szet kr?mesre turmixoljuk.A z?lds?gsz?szt vissza?ntj?k a p?rolt z?lds?gekre, ?s hozz?adjuk a megf?tt t?szt?t is. Alaposan ?sszekeverj?k, p?r percet ?sszemeleg?tj?k, majd t?laljuk.T?lal?skor megsz?rjuk tetsz?s szerint plusz feny?maggal, s?r?leszt?pehellyel, petrezselyemmel, bazsalikommal ?s borssal. Egy-egy facsar?snyi citroml? is mehet r?, nagyon j?l kihozza az ?zeket.