Brokkolis kéksajtos tészta
sponsored links
Egyre kevésbé vagyok a mélyhûtött zöldségek ellen, pláne, hogy egy hétköznap esti fõzésnél, csak elõkapom a hûtõbõl, és már ott is van a tûzhelyen. A brokkoli meg pláne. Valahogy a piacon sosem találok olyan szépeket.
Kicsit tartottam a recepttõl, óvatos voltam, mert a kékpenészes sajt, meg a brokkoli nekem elképzelhetetlen volt. De remek párost alkotnak így együtt. A zöld szépség jól ellensúlyozza a kéksajt karakteres ízét.
Az elkészítés pofon egyszerû. Eredeti recept itt, természetesen nem maradt változatlanul.
Hozzávalók:
150 g csavart tészta
300 g brokkoli rózsáira szedve (lehet mélyhûtött is)
1 kis doboz tejföl
80 g kékpenészes sajt (lehet kevesebb is)
szerecsendió, só, bors
kalandoroknak 1-2 ek dió a tálaláshoz
chili pehely ízlés szerint
A brokkolit 5 percre forrásban lévõ vízbe dobtam. Aztán szûrõkanállal kiszedtem, majd a vizet újra forraltam, sóztam és kifõztem benne a tésztát.
Amíg a tészta fõtt, a brokkoli felét ? a nagyobb rózsákat ? leturmixoltam. A sajtot és a tejfölt lábosban lassan felolvasztottam, majd lehúztam a tûzrõl, sóztam, borsoztam és megszórtam késhegynyi szerecsendióval.
Végül a leturmixolt és az egész brokkoli rózsákat is a sajthoz kevertem, aztzán a leszûrt tésztára szedtem.
Gyors, egészséges íz kavalkád, kissé pikáns illattal (=erõs boci szag).