Brokkolifa

2010-11-29

sponsored links

Szintén indexes recept, ismeretlen forrással :)

Jaj, van egy nagyon tuti brokkolis kajám, vacsora vagy uzsonna leginkább:

Szóval csinálsz egy tök egyszerû, sós piskótát vagy vajas/tejfölös kevert tésztát, szóval igazából bármilyen süthetõ, folyós tésztát, akár a liszt egy részét lecserélheted darált mandulára. A tészta kb. harmadát beleöntöd egy hosszúkás formába (amiben a püspökkenyeret sütik, olyanba). És a nagyon kicsit megpárolt (vagy ha nagyon zsenge, akkor akár nyers), brokkolirózsákat úgy, ahogy vannak, kicsit megsózva, egyben rárakod a tésztára, és leöntöd a maradék tésztával. Megsütöd, kihûl. És ha felszleteled, akkor minden szeletben lesz egy-egy brokkolifa, vagy minek hívjam, szóval egy brokkolirózsa metszete, ami fának néz ki, szép zöld maradt, és szelentként más.

Jaj, van egy nagyon tuti brokkolis kajám, vacsora vagy uzsonna leginkább:Szóval csinálsz egy tök egyszerû, sós piskótát vagy vajas/tejfölös kevert tésztát, szóval igazából bármilyen süthetõ, folyós tésztát, akár a liszt egy részét lecserélheted darált mandulára. A tészta kb. harmadát beleöntöd egy hosszúkás formába (amiben a püspökkenyeret sütik, olyanba). És a nagyon kicsit megpárolt (vagy ha nagyon zsenge, akkor akár nyers), brokkolirózsákat úgy, ahogy vannak, kicsit megsózva, egyben rárakod a tésztára, és leöntöd a maradék tésztával. Megsütöd, kihûl. És ha felszleteled, akkor minden szeletben lesz egy-egy brokkolifa, vagy minek hívjam, szóval egy brokkolirózsa metszete, ami fának néz ki, szép zöld maradt, és szelentként más.

 


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s