Boszork?nyujjak, van?li?s keksz
sponsored links
Ez e kekszforma nagyon megoszt?, k?rlek tekintsd egy j?pofa, m?k?s dolognak.
Hozz?val?k 44-46 darabhoz:
35 dkg liszt
20 dkg zs?ros vaj
10 dkg porcukor
2 kiskan?l van?lia kivonat
2 kan?l tejf?l
1 toj?s s?rg?ja
csipet s?
p?r csepp z?ld ?telfest?k
D?sz?t?shez:
44-46 szem eg?sz mandula
p?r kiskan?l ?g?piros lekv?r
1 toj?s feh?rje
kev?s instant k?v?por
A hideg vajat lereszelj?k, ?sszemorzsoljuk a liszttel, porcukorral, s?val, hozz?dagasztjuk a toj?s s?rg?j?t, az ?telfest?ket, van?li?t ?s annyi tejf?lt, amennyit?l rugalmas t?szt?t kapunk. F?li?ba csomagoljuk ?s hidegre tessz?k.
A t?szt?t di?nyi darabokra v?gjuk (kb 20g), majd mindegyik darabk?t ujjnyi vastag ?s hossz? rudacsk?v? sodrunk. K?t ujjunkkal k?t helyen, oldalt ?sszenyomjuk a t?sztarudat, majd egy k?s fok?val red?ket alak?tunk ki az ujjacsk?kon. Az egyik v?g?t kiskan?llal lenyomjuk, az ?b?lk?be bors?nyi lekv?rt tesz?nk, majd r?helyezz?k a mandulaszemet. ?me, megvan a boszork?nyujj form?zva. Lekenj?k tojsfeh?rj?vel, majd megsz?rjuk p?r szem instant k?v?val.
160 C fokra el?meleg?tett s?t?ben addig s?tj?k, am?g az alja kiss? megbarnul, ez kb 20-25 perc.. Vigy?zzunk, ne s?ss?k t?l.
Igaz?n finom, m?k?s k?llem? apr?s?tem?ny.