Boszork?nypog?csa citromos ?szibarack lekv?rral
sponsored links
Id?n v?gre megadatott, ami eddigi munk?s?veim alatt tal?n m?g soha....december k?zep?ig dolgoztam csak. ?gy most el?sz?r tudok r?k?sz?lni igazi r??r?sben a kar?csonyra. Igaz, n?mik?pp megk?nny?tette volna a dolgom, ha nem robbanok le, de m?g ?gyis jobb, mintha est?nk?nt f?radtan, kapkodva k?ne s?t?getnem.
Az els? kar?csonyi apr?s?ti v?laszt?som a boszork?nypog?cs?ra esett, nagyon egyszer?en, gyorsan elk?sz?thet?, mutat?s, ?s nagyon finom. A receptet a mindmegette oldal?n tal?ltam ?s h?t mit mondjak? ?rdemes kipr?b?lni. B?rmilyen pik?nsabb lekv?rral t?lthet?, nekem most ez volt itthon megbontva.
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
30 dkg liszt
1 kk s?t?por
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs.vanilias cukor
1 citrom reszelt h?ja
1 citrom reszelt h?ja
csipet s?
1 toj?ss?rg?ja
A t?ltel?khez:
1 toj?sfeh?rje
10 dkg durv?ra dar?lt di?
4 ek citromos ?szibarack lekv?r
Elk?sz?t?se:
A lisztbe belekeverj?k a s?t?port, majd belemorzsoljuk a felkock?zott margarint, v?g?l a t?bbi hozz?val?val egy?tt ?sszegy?rjuk a t?szt?t. Di?nyi gomb?cokat form?zunk bel?le, amiket egyenk?nt feleforgatunk el?sz?r a vill?val kiss? felvert toj?sfeh?rj?be, majd a dar?lt di?ba. Kb 10 cm t?vols?gra s?t?pap?rral b?lelt g?ztepsibe sorakoztatjuk ?ket, majd egy vastagabb fakan?l nyel?vel lyukakat nyomunk a k?zep?be.
190 fokra el?meleg?tett s?t?ben 15 perc alatt megs?tj?k, ?s am?g m?g meleg ?s puha a t?szta, a fakan?llal t?g?tunk a s?t?por mitt n?mileg ?sszement lyukakon.
Ha kih?lt, habzs?kba tessz?k a lekv?rt, ?s megt?ltj?k vele a m?lyed?seket. Megsz?rjuk porcukorral.