Borsos sertéslapocka pirított burgonyával és majonézes öntettel

2010-08-22

sponsored links

Hozzávalók (1 személyre): 2 szelet sertéslapocka, 3 db kisebb burgonya, chili, kakukkfû, só, bors, olívaolaj, 5+2 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz.
A húsokat besózzuk, borsozzuk, majd forró olajban hirtelen pirosra sütjük õket. Egy tûzálló tálba helyezzük, melléteszünk 5 fokhagymát (héjastól!), felöntjük egy kis vízzel, majd alufóliával lefedve puhára sütjük a sütõben.
A krumplit vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal, chilivel, kakukkfûvel ízesítjük, adunk hozzá egy evõkanálnyi olívaolajat, két felszeletelt fokhagymát, és egy serpenyõben megpirítjuk.
Az öntethez szükségünk lesz 2-3 evõkanál tejfölre, és 1 evõkanál majonézre (legjobb, ha házi). A hússal megsült fokhagymákat kinyomkodjuk a héjakból, ehhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, és egy kevés borsot.
Ha minden elkészült, tálalhatunk is.


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/08/22/...

sponsored links

Keres?s