Borsikaf?ves cukkinikr?mleves
sponsored links
A cukkini m?g terem a kertben. :) B?r kiss? megviselt?k az ?jszakai hidegek, de meglepett m?g minket k?t kis term?ssel. ? Ennek ?r?m?re ?jra elk?sz?tettem ezt a levest, aminek a receptje m?r j? ideje itt v?r. Borsikaf? helyett ?zes?thetj?k kakukkf?vel, mert azzal is nagyon finom, vagy kedvenc z?ldf?szereinkkel.
Hozz?val?k 4-6 szem?lyre:
75 dkg cukkini
1 v?r?shagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ev?kan?l ol?vaolaj
1 kis csokor borsikaf?
1 kk. s?
A t?lal?shoz:
pir?tott keny?rkocka
- A finomra v?gott v?r?shagym?t ol?vaolajon aranybarn?ra pir?tjuk.
- Hozz?adjuk a reszelt fokhagym?t, ?tkeverj?k, majd hozz?adjuk a kock?kra v?gott cukkinit.
- ?zes?tj?k s?val, finomra v?gott borsikaf?vel, ?s kevergetve dinsztelj?k n?h?ny percig. Felengedj?k ~7 dl v?zzel ?s lefedve k?zepes l?ngon puh?ra p?roljuk.
- Botmixerrel kr?mes?tj?k a levest, majd forr?n, pir?tott keny?rkock?kkal t?laljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k oldal?n is. :)