Borjútekercs kecskesajttal, Serranoval

2011-08-05

sponsored links

Öt, egyenként 25-25 dkg-os szelet konyhakész borjúhúshoz jutottam hozzá, három szeletbõl ezt az ételt készítettem. Külföldön jelölik például, hogy amit borjúhúsnak vagy növendék marhának eladnak, az pontosan milyen korú állattól származik, ez már önmagában támpont az elkészítéséhez. Itthon 10-11 hónapos növendék marhahúst vásárolok, én még ezt borjúnak hívom, éppúgy, mint ezeket az egyéves állatból származó hússzeleteket. Nálam ez az a korhatár, amikor már határozott az állaga a húsnak, de még könnyen porhanyósra elkészíthetõ, már elég karakteres az íze, az én ízlésemnek jobban kedvez, mint a nagyon fiatal borjúé. Ez ízlés kérdése.

Nagyszerû ilyen gyönyörûséges hús alapanyaggal dolgozni, ez biztos. Megenni pedig elsõrangú élmény. Nem akartam túlbonyolítani az ételt, de mivel nem fõzök minden nap ilyen nagyszerû alapanyagból, ezért meg akartam adni a módját.

Fólia között kiklopfoltam a hússzeleteket, frissen õrölt tengeri sóval és borssal fûszereztem. Megszórtam egy ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s