Borban s?lt oldalas sz?l?m?rt?ssal
sponsored links
Lajos Mari egyik receptje adta az ihletet. Most ?gyis sz?l?szezon van, sz?l?t esz?nk sz?l?vel. Mi?rt ne f?zhetn?m bele egy j? kis vas?rnapi eb?dbe? :) N?h?ny darab oldalas is v?rakozott m?r a m?lyh?t?ben, hogy felhaszn?ljam valamihez.
Szuper kis eb?d lett bel?le, nagyon ?zlett nek?nk, ?gy j? sz?vvel aj?nlom nektek is. Dorottya nem kapott bel?le k?stol?t - ?ppen ma 19 h?napos! -, mert nem sajn?ltam a h?s al?l a bort, ? ink?bb a kedvenc?t, a bors?levest kanalazta befel?, m?g mi, a sz?lei ?lvezettel ett?k ezt a finom, sz?reti ?telt.
Hozz?val?k:
- 1 kg sert?soldalas
- s?
- bors
- 2 csapott ev?kan?l liszt
- 2-3 ev?kan?l olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl sz?raz feh?rbor
- 60-80 dkg nagy szem? sz?l?
- 1-2 ev?kan?l ketchup
- 1 ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?
Az oldalast 1-2 csontonk?nt kisebb darabokra v?gjuk. Minden oldalukat s?zzuk-borsozzuk, v?konyan meghintj?k liszttel.
Egy magas fal? serpeny?ben olajat hev?t?nk ?s megkapatjuk benne a h?sok mindk?t oldal?t. Hozz?adjuk a megtiszt?tott, v?kony karik?ra v?gott fokhagymagerezdeket, kiss? megpir?tjuk, majd fel?ntj?k kb 2-2,5 dl borral. Fed? alatt puh?ra p?roljuk az oldalast.
A s?t?t el?meleg?tj?k 200 fokra. Egy s?t?t?lba ?temelj?k a h?sokat - ak?r a fokhagymadarabokkal egy?tt-, tetej?ket megkenj?k kev?s borral elkevert ketchuppal. Al??nt?nk kb 1 dl bort ?s a forr? s?t?ben aranybarn?ra pir?tjuk.
A serpeny?ben visszamaradt pecsenyel?be tessz?k a megmosott, leszemezett sz?l?t ?s 2-3 percig p?roljuk. A marad?k borban elkeverj?k az ?tkez?si kem?ny?t?t, hozz?adjuk a sz?l?h?z ?s 1-2 perc alatt ?sszeforraljuk, bes?r?tj?k. Tov?bbi s?val, frissen ?r?lt borssal ?zes?tj?k.
Forr?n t?laljuk, friss s?ltburgony?va
Szuper kis eb?d lett bel?le, nagyon ?zlett nek?nk, ?gy j? sz?vvel aj?nlom nektek is. Dorottya nem kapott bel?le k?stol?t - ?ppen ma 19 h?napos! -, mert nem sajn?ltam a h?s al?l a bort, ? ink?bb a kedvenc?t, a bors?levest kanalazta befel?, m?g mi, a sz?lei ?lvezettel ett?k ezt a finom, sz?reti ?telt.
- 1 kg sert?soldalas
- s?
- bors
- 2 csapott ev?kan?l liszt
- 2-3 ev?kan?l olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl sz?raz feh?rbor
- 60-80 dkg nagy szem? sz?l?
- 1-2 ev?kan?l ketchup
- 1 ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?
Az oldalast 1-2 csontonk?nt kisebb darabokra v?gjuk. Minden oldalukat s?zzuk-borsozzuk, v?konyan meghintj?k liszttel.
Egy magas fal? serpeny?ben olajat hev?t?nk ?s megkapatjuk benne a h?sok mindk?t oldal?t. Hozz?adjuk a megtiszt?tott, v?kony karik?ra v?gott fokhagymagerezdeket, kiss? megpir?tjuk, majd fel?ntj?k kb 2-2,5 dl borral. Fed? alatt puh?ra p?roljuk az oldalast.
A s?t?t el?meleg?tj?k 200 fokra. Egy s?t?t?lba ?temelj?k a h?sokat - ak?r a fokhagymadarabokkal egy?tt-, tetej?ket megkenj?k kev?s borral elkevert ketchuppal. Al??nt?nk kb 1 dl bort ?s a forr? s?t?ben aranybarn?ra pir?tjuk.
A serpeny?ben visszamaradt pecsenyel?be tessz?k a megmosott, leszemezett sz?l?t ?s 2-3 percig p?roljuk. A marad?k borban elkeverj?k az ?tkez?si kem?ny?t?t, hozz?adjuk a sz?l?h?z ?s 1-2 perc alatt ?sszeforraljuk, bes?r?tj?k. Tov?bbi s?val, frissen ?r?lt borssal ?zes?tj?k.
Forr?n t?laljuk, friss s?ltburgony?va