Borban s?lt oldalas sz?l?m?rt?ssal

2018-09-13

sponsored links

Lajos Mari egyik receptje adta az ihletet. Most ?gyis sz?l?szezon van, sz?l?t esz?nk sz?l?vel. Mi?rt ne f?zhetn?m bele egy j? kis vas?rnapi eb?dbe? :) N?h?ny darab oldalas is v?rakozott m?r a m?lyh?t?ben, hogy felhaszn?ljam valamihez.

Szuper kis eb?d lett bel?le, nagyon ?zlett nek?nk, ?gy j? sz?vvel aj?nlom nektek is.  Dorottya nem kapott bel?le k?stol?t - ?ppen ma 19 h?napos! -, mert nem sajn?ltam a h?s al?l a bort, ? ink?bb a kedvenc?t, a bors?levest kanalazta befel?, m?g mi, a sz?lei ?lvezettel ett?k ezt a finom, sz?reti ?telt.


Hozz?val?k:
- 1 kg sert?soldalas
- s?
- bors
- 2 csapott ev?kan?l liszt
- 2-3 ev?kan?l olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 dl sz?raz feh?rbor
- 60-80 dkg nagy szem? sz?l?
- 1-2 ev?kan?l ketchup
- 1 ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?

Az oldalast 1-2 csontonk?nt kisebb darabokra v?gjuk. Minden oldalukat s?zzuk-borsozzuk, v?konyan meghintj?k liszttel.

Egy magas fal? serpeny?ben olajat hev?t?nk ?s megkapatjuk benne a h?sok mindk?t oldal?t. Hozz?adjuk a megtiszt?tott, v?kony karik?ra v?gott fokhagymagerezdeket, kiss? megpir?tjuk, majd fel?ntj?k kb 2-2,5 dl borral. Fed? alatt puh?ra p?roljuk az oldalast.

A s?t?t el?meleg?tj?k 200 fokra. Egy s?t?t?lba ?temelj?k a h?sokat - ak?r a fokhagymadarabokkal egy?tt-, tetej?ket megkenj?k kev?s borral elkevert ketchuppal. Al??nt?nk kb 1 dl bort ?s a forr? s?t?ben aranybarn?ra pir?tjuk.


A serpeny?ben visszamaradt pecsenyel?be tessz?k a megmosott, leszemezett sz?l?t ?s 2-3 percig p?roljuk. A marad?k borban elkeverj?k az ?tkez?si kem?ny?t?t, hozz?adjuk a sz?l?h?z ?s 1-2 perc alatt ?sszeforraljuk, bes?r?tj?k. Tov?bbi s?val, frissen ?r?lt borssal ?zes?tj?k.

Forr?n t?laljuk, friss s?ltburgony?va



Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/09/borban...

sponsored links

Keres?s