Bor ?s h?s kapcsolata a f?z? ed?nyben.
sponsored links
Mi?rt j? bizonyos h?sos fog?sokat borral k?sz?teni?
K?t biztos okom ?s egy konkr?t javaslatom is van r?:
A marhah?s mioglobinjait fellaz?tani k?pes, j? sav? v?r?sbor nem csak puh?bb?, hanem em?szthet?bb? is teszi az ?telt. A bio, legeltetett marha er?teljesebb aroma vil?g?hoz egy f?szeres bor illik legink?bb. Ha j?l v?lasztunk nem egyszer?en belesimul, hanem kataliz?lja is az ?zeket.
A k?pen l?that? ragunak csak az alapja szokv?nyos - pir?tott hagyma, f?szerpaprika, s?r?tett paradicsom - a f?szerez?se m?r nem volt az, mivel koriander, s?fr?ny ?s kaffir lime is ker?lt bele.
Ezen ?zes?t?k k?z?l a s?fr?ny hozta a leg?t?t?bb hat?st. T?bb mint 150 ill?kony vegy?let?vel igazi umami ?zt produk?lt a zs?rokt?l - ?s t?bbsz?r?sen tel?tetlen zs?rsavakt?l - sem mentes h?ssal. A hosszan ?s lassan p?rol?s elengedhetetlen a kell? hat?s el?r?s?hez, hiszen ez id? alatt nem csak a strukt?r?iban t?rt?nik meg az ?tv?ltoz?s, hanem a folyamat ?jabb, izgalmas arom?s von?sokat is ad az ?tel?nkh?z.
Az organikus bor a bio h?shoz nem volt k?rd?s, a h?zas?t?s ?sszet?tele - Merlot, Pinot Noir, Syrah - viszont m?r t?bb mint szerencs?s!
Weninger Organic Red 2015
#organic #bio #naturwine #biomarha #biofood #weiderind #weninger #weningerwine #biodynamic #slowfood #borsodogastroblog
Bor&Sod? Receptk?pes blog, ?tel ?s bor aj?nlattal, a mindennapokra, de a teljess?g ig?nye n?lk?l...