Bolti- hurka házilag készült kolbásszal sütve
sponsored links
Hozzávalók: fél kg. hurka, házi kolbászhoz: 1/2 kg. darált sertéshús/lapocka/, 4 cikk fokhagyma, 3 tk. õrölt bors, 1 ek. pirospaprika, 1 csapott ek. só.
Elkészítése/ kolbász/: A fokhagymát megtisztítottam fokhagyma présen átnyomtam/lehet reszelni/ a húshoz tettem a többi fûszerekkel együtt és jól össze gyúrtam . Keskeny hengereket formáltam belõle majd felmelegített zsírban megsütöttem. Mikor elkészült kivettem az edénybõl és a hurkát is ebben a zsírban sütöttem készre.
Ui: Régen mikor még volt rá lehetõségünk édesanyáméknak volt füstölõ akkor, nagyobb mennyiségben készítettünk kolbászt természetesen akkor húsdarálóra szerelt csõvel bélbe töltöttük a kolbászhúst. Nagyon finom így kevesebb mennyiségbõl is !