Bolondos rebarbar?s hideg desszert (Rhubarb fool)
sponsored links
Rebarbarasz?sz joghurtos habbal, gyors ?s egyszer? desszert.
Mert az angol neve "Rhubarb fool".
A t?bb sz?z ?ves angol desszert, hagyom?nyosan pudingb?l k?sz?lt,
amit p?pes?tett gy?m?lccsel t?laltak, legink?bb egressel.
A modern receptek a pudingot felcser?lt?k tejsz?nhabra, s nagyon gyakori,
hogy egy m?sik savanyk?s, fanyar z?lds?ggel, rebarbar?val k?n?lj?k.
Magas desszertes poh?rban (vagy borospoh?rban) szerv?rozz?k.
S mint ?ltal?ban a n?pi receptek eset?ben, ah?ny h?z, annyi vari?ci?,
most sem "csak egyetlen m?dja van" az elk?sz?t?s?nek.
Teh?t igaz?tsd a saj?t ?zl?sedhez a receptet, nyugodtan k?sz?tsd pudinggal,
esetleg csak tejsz?nhabbal, keverd tejf?llel, vagy kev?s joghurttal ahogy ?n tettem.
A rebarbar?t is f?szerezd ?zl?sednek megfelel?en, fah?jjal, gy?mb?rrel, van?li?val,
szegf?szeggel vagy friss f?szerrel, narancsv?zzel, r?zsav?zzel,
?n meghagytam nat?r, csak ?des?tettem.
Joghurthab rebarbarasz?sszal
Hozz?val?k
500 g rebarbarasz?r (brutt?)
70 g cukor
50 g v?z
k?shegynyi s?
300 ml hideg habtejsz?n
150 g g?r?g t?pus? joghurt
1) A rostos rebarbarasz?rak k?ls? r?teg?t leh?ztam
(a sp?rg?hoz hasonl?an h?mozzuk meg).
2-3 cm-es darabokra v?gtam, majd a cukorral, v?zzel elkeverve,
fed? alatt, serpeny?ben megp?roltam (5-7 perc). Kih?t?ttem.
2) Az alaposan beh?t?tt* habtejsz?nt felvertem (g?ppel).
Hozz?kevertem a joghurtot: kb. a fel?hez a legkisebb fokozaton,
majd spatul?val ?sszeforgattam a t?bbi habbal.
3) ?ssze?ll?t?s
A habot ?s a rebarbarasz?szt m?rv?nyosra kevertem.
Ezt ?gy tudjuk egyszer?en kivitelezni,
hogy a "habsz?l?re" keresztir?nyba osszuk el a sz?szt,
majd spatul?val keverj?nk rajta egy-k?t fordulatot.
Poharakba osztottam, fogyaszt?sig a h?t?be tettem.
4) K?s?bb frissen szedett szam?c?val d?sz?tve t?laltam.
Ennek ?rdek?ben ?rdemes el?bb 15-20 percre a fagyaszt?ba betenni.
Rebarbara
A rebarbara ?vel? n?v?ny.
Hidegt?r?, humuszban gazdag talajt, a f?l?rny?kot kedveli, viszonylag ig?nytelen.
Tavasszal hozza hajt?sait, hatalmas levelei, vastag h?sos lev?lny?len vannak.
K?s?bb jelenik meg a magsz?r, f?rtvir?gzata augusztusban ?rik be.
Vitaminokban, ?sv?nyi anyagokban gazdag, kal?riaszeg?ny z?lds?g.
Magas a rosttartalma. A lev?lnyelet fogyasztjuk.
B?vebb inform?ci?, itt.
Fontos tudni, hogy csak a lev?lny?l fogyaszthat?, a lev?l m?rgez?!
A rebarbara ?vel? n?v?ny.
Hidegt?r?, humuszban gazdag talajt, a f?l?rny?kot kedveli, viszonylag ig?nytelen.
Tavasszal hozza hajt?sait, hatalmas levelei, vastag h?sos lev?lny?len vannak.
K?s?bb jelenik meg a magsz?r, f?rtvir?gzata augusztusban ?rik be.
Vitaminokban, ?sv?nyi anyagokban gazdag, kal?riaszeg?ny z?lds?g.
Magas a rosttartalma. A lev?lnyelet fogyasztjuk.
B?vebb inform?ci?, itt.
Fontos tudni, hogy csak a lev?lny?l fogyaszthat?, a lev?l m?rgez?!
?tlet innen.
Rebarbara m?skor, a blogr?l
- Csereszny?s-rebarbar?s morzs?s s?tem?ny
- Rebarbar?s-alm?s tejespite
- Ak?cvir?gos-rebarbar?s
- Joghurthab a kis semmis?g :)
- Stracciatella joghurthab
- M?zes szilvalekv?ros joghurthab
Szeretetrehangoltan: