Bolgár sült paprika friss sajttal töltve
sponsored links
Az elõételek és kis falatkák az olasz és a spanyol konyha remekei, de ugyanúgy találkozhatunk velük a görög, vagy arab konyhában, sõt ugyan teljesen más ízvilággal de az orosz konyha is az elõételekkel kezdi a vendéglátást.
Ezekkel a remekbe szabott falatokkal Bulgáriában ismerkedtem meg, és gyakran tálalom elõételként a nyári idõszakban.
Szinte minden nap elõkészítek egy adag sült paprikát, mely lehet a fõétel vagy egy saláta egyik hozzávalója, vagy mint ebben a receptben is önálló elõétel. Ez az egyetlen idõigényes és pepecselõs része ennek az elõtelnek, ezért ezt korábban is elõkészíthetjük.
Kell hozzá:
vastag húsú piros paprika, amely lehet kaliforniai, vagy kápia
friss sajt, legjobb a bolgár brindza
póréhagyma, vagy zöldhagyma ...