Bogyós gyümölcsös-banánpürés palacsinta
sponsored links
Ez a bogyós gyümölcsös-banánpürés palacsinta változat már a sokadik palacsinta recept a blogon és a kedvencünk után szintén toplistás lett a családban. Cukormentes és nem is szükséges édesíteni, mert a banános-bogyós gyümölcsös-málnás pürétõl hihetetlenül karakteres ízt kap. Készülhet fagyasztott gyümölcsbõl (egyféle vagy többféle bogyós gyümölcsbõl is), ribiszkével, szamócával, szederrel esetleg málnával vagy áfonyával, és összekeverve a banánnal. Adhatunk hozzá juharszirupot és friss gyümölcsöket is. Ajánlom, hogy próbáljátok ki!
Még több palacsinta recept a blogon itt.
Bogyós gyümölcsös-banánpürés palacsinta
Eredeti recept: Annabel Karmel
Recept kb. 10-15 palacsintához:
100 g liszt
1 nagy csipet só
2 tojás
300 ml zabtej, rizstej vagy más növényi tej
50 g olvasztott vaj
A bogyós gyümölcs-banánpüréhez:
25 g bogyós gyümölcs (áfonya, ribizli) esetleg málna, eper ? én most fagyasztottat használtam
1 evõkanál víz vagy almalé
1 meghámozott banán, felszeletelve, pürésítve
1. A lisztet és a sót keverõtálba teszem és a tojásokkal együtt habverõvel elegyítem, majd lassan adom hozzá a tejet, hogy egyenletes állagú legyen.
2. Kikenek egy 16-18 cm átmérõjû serpenyõt olvasztott vajjal és amikor már felforrósodott, 2 evõkanalat öntök bele a tésztából. Gyors mozdulatokkal döntögetem minden irányba a serpenyõt, hogy a tészta vékony réteget formázzon, és 1 percig sütöm, majd megfordítom. Másik oldalát is sütöm kicsit, míg aranybarnára pirul.
3. A bogyós gyümölcsöket a vízzel egy lábasba teszem és 2 percig fõzöm, mielõtt még kipukkannak a szemek. Kézi mixerrel összekeverem a banánkarikákkal együtt, míg egyenletes állagú nem lesz.
4. A palacsintára kenem a gyümölcspürét. A banán jól kombinálható számos gyümölccsel például õszibarackkal, mangóval, aszalt szilvával is. A keveréket érdemes fogyasztás elõtt, frissen elkészíteni, mert a banán gyorsan megbarnul.