Bodzazsel?
sponsored links
Soha nem gondoltam volna, hogy bodzazsel?t k?sz?tek, de szerettem volna valami ?jdons?got kipr?b?lni, ha m?r roskad?sig tele volt a bozdabokrunk vir?ggal. Im?dok ilyenkor kil?pni a bej?rati ajt?n, mert azonnal az ?des bodzaillat csapja meg az embert. Most megosztom veletek az egyszer? receptet, hogy m?g ti is elk?sz?thess?tek ebben a szezonban.
Hozz?val?k 4 db kb. 3 dl-es ?veghez
20 db bodzavir?g
1 liter almal?
1 db eg?sz citrom
40 dkg bef?z?cukor
ELK?SZ?T?S
? A tiszta, de nem megmosott bodzavir?gokat 1 liter almal?ben ?s 1 db citrom kifacsart lev?ben minimum egy ?jszaka ?ztatjuk. Folpackkal letakarva h?t?ben t?roljuk ezalatt.
? ?ztat?s ut?n lesz?rj?k a vir?gokt?l a megmaradt citromos, bodza illat? almalevet.
? Egy l?basban ?sszekeverj?k a bef?z?cukrot ?s a fenti ?zes?tett almalevet ?s folyamatos keverget?s mellett felforraljuk. Amikor felforr tov?bbi 5 percig bugyogva f?zz?k a zsel?nket.
? V?g?l alaposan kimosott bef?ttes ?vegekbe t?ltj?k a h?g zsel?t. Lez?rjuk az ?vegeket, majd fejre ford?tjuk ?s hagyjuk kih?lni.
MIRE HASZN?LHATJUK?
Fagylaltok vagy s?tem?nyek kieg?sz?t?je lehet a bodzazsel?, de m?g t?ltel?kk?nt is ker?lhet. Kiv?l? p?rost alkot a citromos ?dess?gekkel.
Pr?b?lj?tok ki ti is!