BODZAZSEL?
sponsored links
Ny?lik az bodza. Apr? feh?r vir?gai csak?gy ontj?k a finom illatot. Beleszagolva az orrunkon marad a vir?gpor, j? lenne ezt a b?d?t? arom?t t?lre is ?tmenteni. Id?n nem sz?rp?t, hanem bodzazsel?t tettem a kamrapolcra. Rem?lem sokf?lek?ppen tudom majd felhaszn?lni.
A leszedett t?ny?rvir?gokat alaposan vizsg?ljuk ?t, hogy semmilyen apr? rovar ne maradjon benne. A let?pett vir?gokat azonnal haszn?ljuk fel, mert p?r ?r?s ?ll?s ut?n t?nkremegy.
El?sz?r sz?rp?t csin?ljunk, ehhez j?n a s?r??anyag ?s m?r k?sz is a zsel?nk.
Hozz?val?k:
kb. 8 dl. sz?rp
1 tasak 3:1 dzsemfix
?zl?s szerint cukor, hisz a sz?rpiben is van.
1/2 citrom leve
A lekv?rnak val? ?vegeket tiszt?ra mossuk ?s kisz?r?tjuk. A sz?rp?t ?s a t?bbi hozz?val?kat ed?nybe tessz?k ?s meleg?teni kezdj?k. Ha a dzsemfix csom?s lenne keverj?k sim?ra.
P?r perc forr?s ut?n ?vegekbe ?ntj?k. Tetej?re h?ztart?si f?li?t, azt?n az ?vegtet?t tessz?nk. Az ?vegeket fejre ?ll?tjuk p?r percre ?s mehetnek is a kamrapolcra