Bodzavir?g (+f?ldiepres) probiotikus ital, laktoferment?lt bodzasz?da h?zilag.
sponsored links
A ferment?l?sban az a nagyszer?, hogy az eg?sz folyamat lezajlik mag?t?l.
Azon k?v?l, hogy ?vegbe pakoljuk a hozz?val?kat, nem kell tenn?nk semmi k?l?n?set.
N?ha arra j?runk, vet?nk r? egy mosolyt ?s egy pillanatra meglaz?tjuk a kupakot.
P?r nap ?s ?lvezhetj?k a saj?t k?sz?t?s? sz?nsavas italunkat.
N?ha arra j?runk, vet?nk r? egy mosolyt ?s egy pillanatra meglaz?tjuk a kupakot.
P?r nap ?s ?lvezhetj?k a saj?t k?sz?t?s? sz?nsavas italunkat.
Sz?val nincs t?bb kifog?s, ?llj neki, csin?ld ?s ?lvezd.
S hogy mi?rt tedd?
- Mert fantasztikus ?rz?s alkotni.
- Mert nagyon finom.
- Mert eg?szs?ges.
Term?szetesen fejl?d?tt sz?nsavat tartalmaz.
Minim?lis a cukortartalma.
Tele van j?t?kony bakt?riummal.
S hogy mi?rt tedd?
- Mert fantasztikus ?rz?s alkotni.
- Mert nagyon finom.
- Mert eg?szs?ges.
Term?szetesen fejl?d?tt sz?nsavat tartalmaz.
Minim?lis a cukortartalma.
Tele van j?t?kony bakt?riummal.
Javaslom, hogy olvasd el amit az alapokr?l ?rtam, itt:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.com/2019/06/probiotikus-fermentalt-italok-hazilag.html
Illetve, m?g ezt, hogy mi?rt aj?nlott a ferment?lt italok fogyaszt?sa:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.com/2016/04/probiotikus-limonade-hazilag.html
Erjesztett bodzavir?g ?d?t?
Friss fogyaszt?sra!
Hozz?val?k
bodzavir?g, a vastagabb sz?rak n?lk?l
cukor
v?z
+
opcion?lis: sav? vagy az el?z? italb?l kev?s
Az ar?nyokr?l
1 literes ?veghez
4-5 db k?zepes vir?gfej lecsipkedett vir?gjai
1/2 citrom kifacsart leve
2-3 ek cukor
v?z, amennyi belef?r
opcion?lis: 1/2 dl sav?
Menete
1) A begy?jt?tt vir?gokat ?jra ?tn?zem,
ha m?g lenne k?zte bog?rka el tudjon rep?lni, ?s biztosan ne ker?lj?n az ?vegbe.
Amikor gy?jt?m, sokszor m?r "konyhak?szen" gy?jt?m*,
ha m?gis maradt rajta vastagabb sz?r, akkor lecs?pem.
(A k?peken l?that? vastagabb sz?rr?l van sz?, teh?t m?g azt is.)
Tiszt?ra mosott, b? sz?j? ?vegbe pakolom.
- A citromot kifacsarom, mehet az ?vegbe.
(Mindig "a h?j emberi fogyaszt?sra alkalmas" felirat? vagy bio citromot v?s?rolok.)
- Hozz?adom a cukrot, a vizet ?s elkeverem.
- Amennyiben adok hozz? sav?t vagy m?s erjeszt?t, akkor azt is belekeverem.
2) Az ?veget lez?rom a tetej?vel ?s a konyhapultra, f?nymentes helyre ?ll?tom.
3) ?gy hagyom 2-3 napig, k?zben naponta 2x,
ak?r t?bbsz?r egy pillanatra meglaz?tom a tet?t. Meglaz?tom, majd azonnal visszaz?rom.
4) Amikor m?r nagyon bubor?kos, sistereg,
akkor lesz?r?m ?s csatos ?vegbe t?lt?getem.
5) Fogyaszt?sig h?t?be tartom.
Figyelem!
Allergi?sok, vir?gporra ?rz?kenyek legyenek el?vigy?zatosak!
Tej?rz?kenyek, ?rtelemszer?en a sav?t ne alkalmazz?k.
*Minden nap s?t?lok a kuty?mmal a hat?rban vagy az erd?ben.
Ilyenkor szoktam begy?jteni a gy?gyn?v?nyeket.
Szigor?an csak annyit amire ?ppen sz?ks?gem van.
Bodz?b?l kb. 10 vir?gfej naponta :)
Bodza-f?ldieper ital
Az alapja, a erjedt bodzavir?g ital (l?sd fent)
azaz
amikor lesz?r?m ?s csatos ?vegbe t?lt?getem,
hozz?adok, ?vegenk?nt 2-3 szem f?ldiepret, vagy 10 szem szam?c?t.
Ez esetben 2-3 ?r?n ?t m?g szobah?m?rs?kleten hagyom, majd ut?na teszem a h?t?be.
Fogyaszt?skor a gy?m?lcs?t is megessz?k.
A blog tartalma (sz?veg ?s k?pek) jogilag v?dett,
k?rlek idevezet? linkkel oszd meg!
K?sz?n?m.
Moln?r ?gi/M?gi, a blog szerz?je
Amennyiben szem?lyes konzult?ci?t szeretn?l, lehet?s?g van egy?ni tal?lkoz?ra.
Ebben az esetben ?rj nekem.
Az ?zleti aj?nlattal ezen a c?men lehet el?rni:
szeretetrehangoltan@gmail.com
Szeretetrehangoltan:
a Facebookon
a Facebookon