BOCCONOTTI TORTA

2021-02-01

sponsored links

 TORTA BOCCONOTTI

... A "bocconotti" egy olasz apr? t?lt?tt apr?s?tem?ny. Ez a verzi? ugyanabb?l az alapanyagokb?l ?ll, csak torta form?t ?lt....


Hozz?val?k: 

30 dkg finomliszt

2 eg?sz toj?s

10 dkg krist?lycukor

0,8 dl olaj

1 zacsk? s?t?por

1 citrom reszelt h?ja (fakultativ)

1 zacsk? vanili?s cukor

T?LTEL?K: 

30 dkg sz?l? (szilva) dzsem

5 dkg ?tcsokol?d?

8 dkg mandula


A t?szta hozz?val?ib?l j?l ny?jthat? t?szt?t gy?r?nk, ha nem ?llna ?ssze, n?h?ny kan?lnyi tejjel lazitjuk.

A t?ltel?khez a mandul?t durv?ra v?gjuk, a csokol?d?t lereszelj?k, vagy durv?ra ?r?lj?k, ?sszekeverj?k a lekv?rral.








A t?szt?t 2 fel? osztjuk, egy pite form?ba ny?jtjuk az egyik fel?t, ?gy, hogy perem?t is hagyunk.


R?simitjuk a t?ltel?ket, ?s a kiny?jtott m?sik t?szta fel?vel befedj?k. 

A sz?leket ?sszenyomkodjuk, ?s a pit?t vill?val ?vatosan megsz?rk?ljuk.

180 fokos s?t?ben 35-40 perc alatt megs?tj?k, ha kih?lt - porcukorral megsz?rjuk.





Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2021/02/bocco...

sponsored links

Keres?s