BOCCONOTTI TORTA
sponsored links
TORTA BOCCONOTTI
... A "bocconotti" egy olasz apr? t?lt?tt apr?s?tem?ny. Ez a verzi? ugyanabb?l az alapanyagokb?l ?ll, csak torta form?t ?lt....
Hozz?val?k:
30 dkg finomliszt
2 eg?sz toj?s10 dkg krist?lycukor
0,8 dl olaj
1 zacsk? s?t?por
1 citrom reszelt h?ja (fakultativ)
1 zacsk? vanili?s cukor
T?LTEL?K:
30 dkg sz?l? (szilva) dzsem
5 dkg ?tcsokol?d?
8 dkg mandula
A t?szta hozz?val?ib?l j?l ny?jthat? t?szt?t gy?r?nk, ha nem ?llna ?ssze, n?h?ny kan?lnyi tejjel lazitjuk.
A t?ltel?khez a mandul?t durv?ra v?gjuk, a csokol?d?t lereszelj?k, vagy durv?ra ?r?lj?k, ?sszekeverj?k a lekv?rral.
A t?szt?t 2 fel? osztjuk, egy pite form?ba ny?jtjuk az egyik fel?t, ?gy, hogy perem?t is hagyunk.
R?simitjuk a t?ltel?ket, ?s a kiny?jtott m?sik t?szta fel?vel befedj?k.
A sz?leket ?sszenyomkodjuk, ?s a pit?t vill?val ?vatosan megsz?rk?ljuk.
180 fokos s?t?ben 35-40 perc alatt megs?tj?k, ha kih?lt - porcukorral megsz?rjuk.