BLT szendvics grillezett cajun csirkemellel

2014-01-24

sponsored links




Nagyon szeretem a Tex Mex, kreol Ă©s amerikai Ă©teleket. Egy idĂ”ben gyakran megfordultam az EgyesĂŒlt Államokban, ott is Ă©s a vilĂĄg szĂĄmos mĂĄs pontjĂĄn is szĂ­vesen vĂĄlasztottam ilyen tĂ­pusĂș Ă©ttermeket. 
Van, amiben verhetetlenek: szĂłszok, steakek, oldalasok, szendvicsek, marhasĂŒltek. Ennek oka szerintem a nĂ©pek keveredĂ©sĂ©bĂ”l kialakult fĂșziĂłs megoldĂĄsok, ahol az angol, francia, olasz mexikĂłi Ă©s a többi lakosok beadtĂĄk a közösbe nemzeti konyhĂĄjuk legvonzĂłbb alapanyagait Ă©s fortĂ©lyait, de mĂĄr egy Ășj Ă©let, egy Ășj vilĂĄg, egy szabadon vĂĄlasztott formĂĄciĂł jegyĂ©ben.
 Aki az amerikai konyhĂĄt a Mcdonald?s -el azonosĂ­tja az nagyon egyszerĂ»en gondolkodik, Ă©s nagyon keveset tud az amerikai konyhĂĄrĂłl. No Ă©s ajĂĄnlom figyelmĂ©be ezt a BLT szendvicset.

BLT: bacon, salåta, paradicsom az alapja a trilógiånak, ?kötelezÔ? kiegészítÔje pedig a majonéz. SzendvicsrÔl lévén szó, fontos kelléke a toast vagy édeskés szendvicskenyér.

Fantasztikus, kifejezetten ehhez a szendvicshez kifejlesztett Ă©s megsĂŒtött szendvics zsemlĂ©imet mĂĄr bemutattam. TökĂ©letesek lettek:


Cajun fûszerkeveréket mår régóta hasznålok, a fajita és gyros, tandoori fûszerkeverék mellett ållandó kedvenc:

Håzi fûszerkeverékek, fûszerpåcok 1. rész: fajitas, cajun, gyros, baharat, Kentucky, tandoori


NagyjĂĄbĂłl a szendvics zsemlĂ©k mĂ©retĂ©hez igazĂ­tottam a vastagabb csirkemell szeleteket Ă©s cajun fĂ»szerkeverĂ©kkel szĂłrtam meg. Visszatettem a hĂ»tĂ”be, amĂ­g elĂ”kĂ©szĂ­tettem az összes hozzĂĄvalĂłt: rĂłmai Ă©s jĂ©gsalĂĄtĂĄt mostam Ă©s szĂĄrĂ­tottam, paradicsomot szeleteltem, kisĂŒtöttem a tökĂ©letes, ropogĂłsra sĂŒlt bacon szeleteket, kikevertem a majonĂ©zt, amibĂ”l mĂ©zes-mustĂĄros majonĂ©zmĂĄrtĂĄst kĂ©szĂ­tettem. 
A szendvicszsemlĂ©ket megsĂŒtöttem, hĂ»lni hagytam, majd kettĂ©vĂĄgtam.

IdĂ”ben kivettem a csirkemellet a hĂ»tĂ”bĂ”l, ugyanis hideg hĂșst sohasem szabad serpenyĂ”be tenni, csakis szobahĂ”mĂ©rsĂ©kleten. Frissen Ă”rölt HimalĂĄja sĂłval fĂ»szereztem, majd kontaktgrillben megsĂŒtöttem.


ÖsszeĂĄllĂ­tottam az elĂ”kĂ©szĂ­tett hozzĂĄvalĂłkbĂłl a szendvicseket Ă©s feltĂĄlaltam. Napokig ez volt a menĂŒ, a csalĂĄd az istennek nem akart rĂĄunni. Úgyhogy kĂ©szĂŒlt mĂĄsfĂ©le csirkemell betĂ©ttel is, de ezt legközelebb mutatom be! J





Folytatás a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s