Blogkóstoló 14.-1.
sponsored links
Kérem szépen, én szeretem a Brassói aprópecsenyét; nekem is van egy variációm, de amikor Dinka nem is akármilyen kincseskamrájában megláttam nem is keresgéltem tovább...
Krumpli helyett zellerrel is készítette már! Igen!
Egy kevés Curry-vel is szokta ízesíteni! Hoppá!
Én meg azt hittem, hogy csak nekem vannak ilyen ......... :)
Persze egy ici-picit ezen is variáltam, figyeljétek csak:
BRASSÓI APRÓPECSENYE, ZELLEREL
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
10 dkg szalonna
1 kg zeller
2 fej vöröshagyma
7-8 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1/2 citrom leve
fûszerpaprika
õrölt kömény
curry
bors, só
A szalonnát és egy fej vöröshagymát kis kockákra vágunk és együtt üvegesre pirítjuk. Közben a lapockát is felkockázzuk és hozzátesszük a szalonnás -hagymás alaphoz. Amikor a hús elveszti nyers színét sózzuk, borsozzuk meghintjük fûszerpaprikával és curry-vel (a curry mennyiségét ízlésük szerint adagolhatjuk; én kb. fele annyit használtam mint a fûszerpaprikából; nagyon jó ízt adott ennek az ételnek, és nem volt ?zavaró?) valamint 3-4 gerezd zúzott fokhagymával és õrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára fõzzük, a levét jól elforraljuk; az utolsó pár percben hozzáadjuk a maradék apró kockára vágott fokhagymát, a másik vöröshagymát félkarikákra vágva és a fehérborral felöntve 3-4 percig forraljuk.
A zellert megpucoljuk és a húshoz hasonlatosan daraboljuk. Egy lábosban vizet forralunk, sóval és citromlével ízesítjük, beledobjuk a zeller kockákat és az újra forrástól számítva 3 percig fõzzük, leszûrjük.
A jól lecsepegtetett zellerkockákat bõ, forró olajban pirosra sütjük, majd a hús közé kavarva tálaljuk.
(A megsült zellert szükség szerint papírtörlõvel ?olajmentesre törölhetjük?)
Az eredetit itt leled :)
BRASSÓI APRÓPECSENYE, ZELLEREL
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
10 dkg szalonna
1 kg zeller
2 fej vöröshagyma
7-8 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1/2 citrom leve
fûszerpaprika
õrölt kömény
curry
bors, só
A szalonnát és egy fej vöröshagymát kis kockákra vágunk és együtt üvegesre pirítjuk. Közben a lapockát is felkockázzuk és hozzátesszük a szalonnás -hagymás alaphoz. Amikor a hús elveszti nyers színét sózzuk, borsozzuk meghintjük fûszerpaprikával és curry-vel (a curry mennyiségét ízlésük szerint adagolhatjuk; én kb. fele annyit használtam mint a fûszerpaprikából; nagyon jó ízt adott ennek az ételnek, és nem volt ?zavaró?) valamint 3-4 gerezd zúzott fokhagymával és õrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára fõzzük, a levét jól elforraljuk; az utolsó pár percben hozzáadjuk a maradék apró kockára vágott fokhagymát, a másik vöröshagymát félkarikákra vágva és a fehérborral felöntve 3-4 percig forraljuk.
A zellert megpucoljuk és a húshoz hasonlatosan daraboljuk. Egy lábosban vizet forralunk, sóval és citromlével ízesítjük, beledobjuk a zeller kockákat és az újra forrástól számítva 3 percig fõzzük, leszûrjük.
A jól lecsepegtetett zellerkockákat bõ, forró olajban pirosra sütjük, majd a hús közé kavarva tálaljuk.
(A megsült zellert szükség szerint papírtörlõvel ?olajmentesre törölhetjük?)
Az eredetit itt leled :)