Blini - az orosz palacsinta kr?mes tejf?llel, kavi?rral ?s friss kaporral
sponsored links
Ismeritek a blinit, vagyis az orosz palacsint?t?
T?bb fajta recept, ?sszet?tel, forma l?tezik. Eredetileg hajdina liszttel k?sz?lnek a k?nny?, leveg?s korongok. ?n kipr?b?ltam m?r t?bb v?ltozatot, de a k?vetkez?k recept v?lt be. Olyannyira, hogy m?r sz?mtalan alkalommal elk?sz?tettem ezt a finoms?got, s?t m?g horg?szatkor a v?zparton is.Ezzel csak azt szeretn?m sugallni, hogy pofonegyszer? a blini s?t?se. K?sz?lhet speci?lis blini s?t? serpeny?ben, mint ahogyan a mell?kelt fot?n is l?thatj?tok, de egyszer?en a nagy serpeny?ben kis k?r?ket form?zva is t?k?letes.
Hozz?val?k kb. 8-10 darab blinihez:
- 100 g liszt
- 1 db toj?s
- 1,5 dl teh?ntej
- 1 dkg ?leszt?
- 1 nagy csipet cukor
T?lal?shoz:
- 200 g kr?mes tejf?l
- 1 nagy csokor friss kapor
- kavi?r ?zl?s ?s p?nzt?rca szerint ?
1. A langyos tejben felfuttatjuk az ?leszt?t egy nagy csipet cukorral
2. A felfuttatott ?leszt?s tejhez hozz?adjuk a lisztet, az eg?sz
toj?st ?s alaposan ?sszekeverj?k az eg?szet.
3. A legjobb, ha 1 ?r?t pihentetj?k a h?t?ben a nyers t?szt?t, de
ak?r azonnal is s?thetj?k.
4. Forr? serpeny?ben kev?s olajjal kikenve oldalank?nt 1-2 perc
alatt aranybarn?ra s?tj?k a bliniket. A darabsz?m term?szetesen
f?gg a t?szta vastags?g?t?l is, ez?rt az ?ltalam megadott
mennyis?g elt?r? lehet.
5. T?lal?shoz kr?mes, s?r? tejf?llel megkenj?k a bliniket. A tetej?kre kavi?rt halmozunk, majd frissen felapr?tott kaporral megsz?rjuk.
6. Kiv?l? el??tel vagy besz?lget?s falatka k?sz?lhet ebb?l a k?nny?, leveg?s t?szt?b?l.
Tarts velem a Facebookon ?s az Instagramon!