Blini - az orosz palacsinta kr?mes tejf?llel, kavi?rral ?s friss kaporral

2022-01-03

sponsored links

 

Ismeritek a blinit, vagyis az orosz palacsint?t?

T?bb fajta recept, ?sszet?tel, forma l?tezik. Eredetileg hajdina liszttel k?sz?lnek a k?nny?, leveg?s korongok. ?n kipr?b?ltam m?r t?bb v?ltozatot, de a k?vetkez?k recept v?lt be. Olyannyira, hogy m?r sz?mtalan alkalommal elk?sz?tettem ezt a finoms?got, s?t m?g horg?szatkor a v?zparton is.Ezzel csak azt szeretn?m sugallni, hogy pofonegyszer? a blini s?t?se. K?sz?lhet speci?lis blini s?t? serpeny?ben, mint ahogyan a mell?kelt fot?n is l?thatj?tok, de egyszer?en a nagy serpeny?ben kis k?r?ket form?zva is t?k?letes.

 

Hozz?val?k kb. 8-10 darab blinihez:

  • 100 g liszt
  • 1 db toj?s 
  • 1,5 dl teh?ntej 
  • 1 dkg ?leszt?
  • 1 nagy csipet cukor

 T?lal?shoz:

  •  200 g kr?mes tejf?l
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • kavi?r ?zl?s ?s p?nzt?rca szerint ?

 
1. A langyos tejben felfuttatjuk az ?leszt?t egy nagy csipet cukorral

2. A felfuttatott ?leszt?s tejhez hozz?adjuk a lisztet, az eg?sz  
   toj?st ?s alaposan ?sszekeverj?k az eg?szet.  
 
3. A legjobb, ha 1 ?r?t pihentetj?k a h?t?ben a nyers t?szt?t, de 
   ak?r azonnal is s?thetj?k.
 
 
4. Forr? serpeny?ben kev?s olajjal kikenve oldalank?nt 1-2 perc  
   alatt aranybarn?ra s?tj?k a bliniket. A darabsz?m term?szetesen  
   f?gg a t?szta vastags?g?t?l is, ez?rt az ?ltalam megadott 
   mennyis?g elt?r? lehet. 
 
5. T?lal?shoz kr?mes, s?r? tejf?llel megkenj?k a bliniket. A tetej?kre kavi?rt halmozunk, majd frissen felapr?tott kaporral megsz?rjuk. 
 
6. Kiv?l? el??tel vagy besz?lget?s falatka k?sz?lhet ebb?l a k?nny?, leveg?s t?szt?b?l. 


 
Tarts velem a Facebookon ?s az Instagramon!

Folytats a blogon ... www.boldogkukta.hu/2022/01/blini-az-o...

sponsored links

Keres?s