Birsalma- alma krémes torta

2010-10-26

sponsored links

Hétvégén babalátogatóba voltunk Szidóniánál. Ezt a tortát sütöttem.
Hozzávalók a piskótához:
? 10 tojás
? 17 kanál liszt
? 3 kanál kakaópor
? 20 kanál cukor
? 2 sütõpor

Hozzávalók a krémhez:
? 40 dkg margarin
? 2 csomag tejszínhab ízû pudingpor
? 6 dl tej
? 1 kk. fahéj
? 12 kanál cukor
? ? kg alma
? 2 db birsalma
? 1 l tejszínhab
? kék színezõ

Három kakaós piskótát sütöttem, egy négytojásost és két háromtojásost.
A krémhez megfõztem a pudingot az összes cukorral és a fahéjjal. A margarint símán habosra kavartam, amikor kihûlt a puding összekavartam. Amig a puding kihûlt meghámoztam az almákat, felszeleteltem és puhára fõztem egy liternyi enyhén cukrozott vízbe. Miután megfõtt leszûrtem és botmixerrel pürésítettem és hozzákavartam a krémhez. Nagyon kellemes ízt adott a krémnek az alma és birs kombináció. Mikor meglettem az összerakással egy vékony réteg fehér tejszínhabbal vontam be, amit egy kék réteg követett. Ezek után a tortanyomóval kidiszítettem a széleit és ráhelyeztem a Kiskukta módszerével készült fondant kisbabát. (A tejszínhabra egy vékony nejlondarabot tettem, erre helyeztem a babát, hogy ne olvadjon meg a fondant)
Másnap indulás elõtt felttettem a fondantból készült rózsákat. Ezt a képet azért teszem fel, mert a tortás képeken nem látszik teljesen mivel belenyomult a tejszínhabba.
Hiába, hosszú volt addig az út! :D

Folytats a blogon ... szannalina.blogspot.com/2010/10/birsa...

sponsored links

Keres?s