Betûtésztás bazsalikomos-paradicsomleves
sponsored links
Jó házi készítésû paradicsomlébõl készült levesnél nem is kell jobb ebéd!
Ilyenkor, persze eszembe jut az a sok munka a kertben.
Van meló amíg a palántából az asztalra kerül a paradicsom, de most látom értelmét.
- 0,7 liter paradicsomlé ( házifõzésû)
- 1 kanál zsír
- 1 kanál liszt
- só
- bors
- 1 ek bazsalikom (fagyasztott) lehet friss is
- cukor ízlés szerint
- betûtészta
Elkészítése:
A lisztbõl ,zsírból zsemleszínû rántást készítünk, majd ráöntjük a paradicsomlevet,hígítjuk 1 dl vízzel.
Felforraljuk, fûszerezzük sóval ,borssal, bazsalikommal.
Betûtésztát szórunk bele, és puhára fõzzük.
Aki szereti cukorral édesítheti is.