Belga vajas gofri
sponsored links
A receptet Havas D?ra Lia f?ge oldal?r?l lestem.
Az elk?sz?t?se roppant egyszer?, arra figyelj?nk oda, hogy hagyjunk b?ven id?t a keleszt?snek. ?n este dagasztottam be, az egyik fel?t kora reggel kivettem a h?t?b?l, 2 ?r?t szobah?m?rs?kleten hagytam, gomb?coltam ?s tov?bbi 30 perc ut?n kezdtem el s?tni. Ugyan?gy j?rtam el a t?bbi t?szt?val k?s? d?lut?n. Tal?n ami t?bbet kelt, az finomabb is lett.
Hozz?val?k:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 kan?l cukor
2,5 dkg friss ?leszt? (vagy 7 g sz?r?tott)
2 db toj?s
csipet s?
20 dkg puha vaj
10 dkg j?gcukor
A cukros tejben felfuttatjuk az ?leszt?t ?s hozz?adjuk szinte az eg?sz mennyis?g lisztet, a toj?sokat, a s?t ?s alaposan kidagasztjuk. V?gezet?l kis kock?kban hozz?adagoljuk a vajat ?s addig folytatjuk a dagaszt?st, am?g a t?szta fel nem veszi az eg?sz zsirad?kot. V?gezet?l beledolgozzuk a marad?k lisztet is. Kiss? ragacsos, nem t?l kem?ny t?szt?t kapunk. Lefedj?k ?s legal?bb 10 ?r?ra h?t?szekr?nybe tessz?k.
Miut?n 2 ?r?t szobah?m?rs?kleten kelesztj?k pingpoglabda nagys?g? gomb?cokat form?zunk a massz?b?l ?s j?gcukorba forgatjuk. A cukrot alaposan belenyomkodjuk a labd?csk?kba.
Forr? gofris?t?ben ropog?sra s?tj?k.