Bejgli ?s zserb?

2020-12-25

sponsored links


 Kov?sz ?r?let van n?lunk, ez?rt most a zserb? ?s a bejgli is ezzel k?sz?lt. Teljes siker, f?leg a zserb?, de a bejgli is hamar el fog fogyni.

Recept, ?s elk?sz?t?si m?d:

Hozz?val?k / 4 adag

T?szta

55 dkg finomliszt

20 dkg vaj

3 dkg Dia Wellness negyedannyi Cukorhelyettes?t?

1 csipet s?

20 dkg kov?sz

2 db toj?ss?rg?ja

1 dl tej

Mandul?s t?ltel?k k?tf?le


30 dkg di? (dar?lt)

5 dkg Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettes?t?

4 k?v?skan?l fah?j (?r?lt)

1 dl tej

1 citromb?l nyert citromh?j

1 citromb?l nyert citroml?
 1. t?ltel?k + 4 ek nutell?val kenj?k meg a t?szt?t
2. t?ltel?k+ 3 ek narancslekv?r ?s kand?rozott narancs a mandul?ba

M?kos t?ltel?k k?tf?le

30 dkg m?k (dar?lt)

10 Dia Wellness negyedannyi Cukorhelyettes?t?

4 k?v?skan?l fah?j

1 dl tej

2 csomag van?li?s cukor

1 narancsb?l nyert narancsh?j

1 narancsb?l nyert narancsl?

1. t?ltel?k + fagyasztott meggy kimagozva
2. t?ltel?k+ 3 ek ?fonyalekv?r ?s aszalt v?r?s ?fonya

Megken?shez

2 db toj?ss?rg?ja

2 db toj?sfeh?rje (ami a t?szt?n?l kimaradt)

K?l?n-k?l?n, kis t?lk?ban, kiss? felverj?k vill?val a feh?rj?t ?s s?rg?j?t.


T?szta

Egy t?lba kim?rj?k a lisztet, a vajat, a zs?rt, a porcukrot, valamint a s?t. Ebben a t?lban morzsoljuk ?ssze az ?sszetev?ket.

Egy m?sik ed?nybe belem?rj?k a kov?szt, a tejet, ?s a toj?sok s?rg?j?t, majd sim?ra keverj?k az ?sszetev?ket.

A lisztes kever?khez ?nts?k hozz? a tejes kever?ket, ?s gy?rjuk sim?ra a t?szt?t.

Nem kell t?lgy?rni a t?szt?t, amint sz?p egynem? lesz, eldolgoztuk benne az ?sszetev?ket, fejezz?k be a dagaszt?st. Ha k?szen vagyunk, a kez?nkr?l ?s a t?l fal?r?l is sz?pen lev?lik a t?szta.

4 egyenl? gomb?cot form?zunk bel?le, majd f?li?val letakarva, 2-3 ?r?ra hagyjuk pihenni ?ket (h?m?rs?klett?l f?gg). M?g a t?szta pihen, elk?sz?tj?k a t?ltel?keket.

Mandul?s, m?kos t?ltel?k

A di?s ?s m?kos t?ltel?ket - a megfelel? hozz?val?kkal - ugyan?gy k?sz?tj?k el, egym?st k?vet?en.

Egy t?lba kim?rj?k a di?t/m?kot, mindkett?h?z a fah?jat, a citromh?jat + lev?t/a narancsh?jat + lev?t, laz?n ?sszekeverj?k.

Egy l?basban a tejet felforraljuk a cukorral, majd ezzel leforr?zzuk a di?s / m?kos kever?ket, ?s fakan?llal teljesen egynem?re keverj?k az ?gy kapott t?ltel?ket.

Hagyjuk kih?lni teljesen. Ha kih?ltek, kivessz?k a t?szt?t a h?t?b?l, s egym?s ut?n ?ssze?ll?tjuk a rudakat.

Lehet?leg, a t?szt?k vastags?ga ny?jt?skor egyenletes vastags?g? legyen. 

A kiny?jtott t?szt?ra a mandul?s/m?kos t?ltel?k fel?t r?kanalazzuk, majd ?vatosan, lehet?leg egyenletesen elkenj?k rajta.

Ezut?n a t?szta k?t r?videbbik oldal?t hajtsuk fel a t?ltel?kre (1-m?sf?l cm), s kiss? nyomkodjuk r? a t?ltel?k szintj?nek magass?g?ba.

Ugyan?gy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyik?t, majd innen tekerj?k fel a bejglit a pap?rral, egyenletesen. Mind a n?gy r?sszel ugyan?gy j?runk el.

Az utols? mozzanat, ett?l lesz sz?p m?rv?nyos, f?nyes a teteje: Kenj?k le (az oldal?t is) v?konyan toj?ss?rg?j?val a bejgliket, hagyjuk, hogy megsz?radjon. Eg?sz ?jszaka h?v?s helyen sz?radt.

Ha a toj?ss?rg?ja megsz?radt a bejgliken, most kenj?k le ?ket v?konyan (oldalukat is) toj?sfeh?rj?vel, s hagyjuk, hogy teljesen megsz?radjanak.

Amikor a toj?sfeh?rj?vel lekent?k a bejgliket, kapcsoljuk be a s?t?t 200 fokra ?ll?tva, als?-fels? s?t?sre, mire megsz?radnak a bejglik, a s?t? felmelegszik.

Ha megsz?radtak a bejglik, ebben, az el?meleg?tett s?t?ben 200 fokon, 15 percig s?tj?k, majd 15 perc ut?n lejjebb vessz?k 170 fokra, s tov?bbi 10 - 15 percig s?tj?k. ?gy ?sszesen 25 - 30 perc alatt k?szre s?lnek (l?gkever?s n?lk?l) a bejglik - lehet l?tni a tetej?n, mikor van k?sz, a sz?p sz?ne el?rulja.

Egy kis tr?kk: Ha kivett?k ?ket a s?t?b?l, ?vatosan ?sszetoljuk a bejgliket, ?s sz?les peng?j? k?ssel, vagy valamilyen lapos eszk?zzel egyenesre nyomjuk a v?geiket, s az oldalaikat - ?gy az esetleges pici reped?s is elt?ntethet?, ha keletkezne rajta, de csakis forr?n lehet jav?tani ezeken az apr? sz?ps?ghib?kon.

Ha kih?ltek a bejglik, szeletelj?k, s k?n?lhatjuk is. K?s?bbiekben lefedve t?roljuk.


Zserb?
2 toj?s
1 ek tejf?l
10 dkg kov?sz
5 dkg Dia Wellness negyedannyi Cukorhelyettes?t?
50 dkg liszt
 25 dkg margarin
s?
1 mk s?t?por

T?ltel?k:
1.5 ?veg di?t?s baracklekv?r
30 dkg mogyor?

M?z
10 dkg 70 % ?tcsokol?d?
5 dkg margarin

A recept a k?vetkez?: 2 eg?sz toj?st kikever?nk a tejf?llel, a kov?sszal ?s a Dia Wellness negyedannyi Cukorhelyettes?t?t.
 Egy m?sik t?lban a lisztben elmorzsoljuk a margarint, egy csipet s?t, ?s egy mokk?skan?l s?t?port. Amikor m?r morzsal?kos, hozz?keverj?k a kov?szos toj?st. 
A t?szt?t 4 db, kb 25 dkg-os gomb?cc? gy?rjuk, t?lc?n, letakarva min. 1 ?r?t pihentetj?k a konyh?ban. 
Kim?r?nk 30 dkg mogyor?t ?s 10 dkg Dia Wellness negyedannyi Cukorhelyettes?t?t, kikeverj?k. Kiny?jtjuk az els? lapot, s?t?pap?rral leter?tett s?t?lemezre, vagy tepsire rakjuk, megkenj?k baracklekv?rral (sokkal) r?sz?rjuk a harmad cukros di?t, a kez?nkkel elsim?tjuk, r?rakjuk a k?vetkez? lapot, ?s ez k?tszer megism?telj?k. A harmadik lapn?l annyiban k?l?nb?zik, hogy a di?ra m?g legal?bb 2 ev?kan?l lekv?rt csepegtet?nk, ?s ?gy rakjuk r? a 4. lapot. A kez?nkkel kicsit r?nyomkodjuk, azt?n nejlonba h?zva pihentetj?k a meleg konyh?ban. A legjobb eg?sz ?jszaka, de ha reggel kezdt?k k?sz?teni, akkor este 6-7 fele m?r s?thet?. Pr?b?ltam, hogy a s?t?port kihagyom (az eredeti receptben is ?leszt? + s?t?por van), ?gy is j?, de ha van benne s?t?por, laz?bb lesz a t?szta. 180 fokon kell s?tni kb. 30 percig. S?t?s el?tt meg kell b?k?dni.

. Tetej?re 10 dkg bevon? csokit olvasztok 5 dkg margarinnal.



Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2020/12/b...

sponsored links

Keres?s